Cand am citit pentru prima oara aceasta reteta – o reteta traditionala din Mozambic – am stiut de indata ca am gasit reteta perfecta pentru deliciosul lapte de cocos de la Ma-na si cu piri-piri m-am aprovizionat cu ceva vreme in urma.
Dar hai sa va povestesc cum am pregatit aceste delicioase pulpe de pui, marinate in lapte de cocos si sos de piri piri.
Dar hai sa va povestesc cum am pregatit aceste delicioase pulpe de pui, marinate in lapte de cocos si sos de piri piri.
Ingrediente
4 pulpe intregi de pui
1/2 conserva lapte de cocos
2-3 ardei piri piri
cateva linguri de ulei de masline
sare dupa gust
Deschideti conserva de lapte de cocos si amestecati bine pentru a omogeniza continutul.
Turnati intr-un vas jumatate din cantitate si adaugati in el un amestec dintre piri piri taiat feliute si putin ulei de masline. Amestecati bine si lasati puiul la marinat peste noapte.
A doua zi, scoateti pulpele din marinata si pregatiti-le la cuptor sau gratar.
Serviti cu orez.
Cantitatea de iuteala o puteti controla in functie de cantitatea de piri piri folosita.
Friptura este foarte frageda, carnea primeste savoarea cocosului si iuteala se potriveste perfect cu usoara tenta de dulceata data de lapte.
Pofta mare!Sursa reteta
Asta chiar trebuie sa incerc si eu, imi place fff mult laptele de cocos, dar si piri piri (multumesc tot tie pt el). Te anunt ce iese.
Sa va fie de bine!
cred ca laptele de cocos ii da un gust aparte, unic si delicios, imi place cum a iesit si sper sa imi iasa la fel 🙂