Adeseori ajungem sa calatorim culinar in cele mai indepartate si exotice locuri, sa utilizam cele mai nestiute ingrediente si ignoram ceea ce avem acasa. Si nu, bucataria romaneasca nu se rezuma doar la mancarea grasa a omului care munceste toata ziua si are cum sa arda slanina care nu ii mai blocheaza arterele. Putem folosi accente de bucatarie traditionala pentru mese usoare de vara care cu siguranta va vor aduce multa bucurie si meseni multumiti si satui! 🙂
Puiul din imagini nu are nimic deosebit si nu este deloc pretentios.
Sunt doar niste pulpe de pui dezosate sarate si piperate cu masura, tavalite prin ou si apoi prin malai. Apoi sunt asezate frumos intr-o tava si date la cuptor putin stropite cu ulei. Se lasa la cuptor pana se rumenesc bine si apoi se intorc in tava pentru a ne asigura ca este bine gatita carnea.
Intre timp pregatiti mamaliga dupa mestesugul stramosesc si faceti o salata de rosii, castraveti si ceapa pe care o legati cu un paharel mic de iaurt (gras 😉 ) si o mana de marar verde proaspat si aromat.
Ce bunatate Ama, dupa papica asta chiar ca esti satul si multumit, si noi fetele si cu constiinta mai putin incarcata ;). Pupicei si week-end frumos
@Yafa – si sa vezi ce buna iese carnita asa ;)) te pup si sa ai un weekend cat mai linistit 😉
Buna,am facut azi aceasta reteta de pui cu mamaliga si smantana+salata-o nebunie!crusta formata e f buna,e un atentat la silueta!!!Te felicit pt retete si te urmaresc in continuare.
@Ralu – ma bucur foarte mult ca ti-a placut 🙂
buna, Ama, iti multumesc ca existi si prin bunatatea ta si talentul minunat ne inseninezi zilele. uite, eram suparata ca nu stiam ce o sa gatesc pentru un pranz un pic mai deosebit. avem invitati niste prieteni care isi doresc o masa traditionala romaneasca, pt ca sunt italieni. am bifat mai multe retete din meniul tau si imi place mult si aceasta. one question: cat trebuie sa stea puiutul la cuptor? aproximativ? trebuie sa imi calculez bine timpul…ufff..am emotii, dar o sa fur un pic din optimismul si energia ta si sper sa fac o figura buna! mult succes in continuare si sanatate!!!
@Baby multumesc mult de cuvintele frumoase! 🙂
depinde foarte mult de cuptor cat e nevoie sa stea, in principiu intre 45 si 60 de minute, eventual la final, ca sa te asiguri de crusta crocanta ridica temperatura sa se rumeneasca 🙂
Multa bafta si sa ii dai pe spate! 😉