O friptura de aripioare de pui cu sos picant si dulce, perfecta de servit la petreceri mai putin formale 🙂
Ingrediente
aprox. 10 aripioare de pui
putin ulei
sare si piper
2 catei de usturoi
o ceapa
100 gr ketchup
2-3 linguri sos iute (aici ajustati dupa gust)
1 lingura otet
1 lingura sos de soia
un varf de lingurita de chimion
Aripioarele de pui se spala, se condimenteaza cu sare si piper si se pun in cuptor pana se rumenesc.
Intr-o tigaie se caleste usturoiul cu ceapa, iar cand devin sticloase se adauga ketchupul, sosul iute (Sriracha daca aveti, sos chilli sau alt sos iute), otetul, sosul de soia si chimionul.
Se lasa sa fiarba putin, sa se lege sosul.
Se scoate sosul intr-un vas unde se paseaza – fie in blender, fie cu un robot vertical.
Pana atunci se rumenesc si aripioarele, care scoase din cuptor se adauga in sosul pasat si se amesteca bine pentru a se unge bine.
Eu am pastrat si separat din sos pentru cine a dorit un plus de iuteala.
reteta de aici
Ce bunãtate! eu pun mult sos piri piri:)
mmmm.ce bunatate!
Sarut mana Ama. Sunt fascinat de simplitatea acestor retete culinare, dar deopotriva delicioase. Sincer, le prefer pe acestea, in detrimentul celor "haute couture", poate si pentru ca sunt mai apropiate de gustul nostru, al romanilor. Esti extraordinara si sper sa fi sanatoasa, in continuare, pentru a ne impartasii si alte "secrete gastronomice".
Cu deosebita stima,
Laurentiu
Cat imi place mancarea picanta! Arata foarte bine aripioarele!
Va multumesc mult si ma bucur foarte tare ca va place reteta 🙂
Am facut si eu reteta asta de la time Ama, doar cu pulpe in loc de aripioare si a iesit foarte buna. Mersi mult pt reteta si pt idee 😉
O imbratisare!
cu mare drag Marilena :*
[…] Aripioare Sriracha – aripioare in sos picant […]