6-7 morcovi potriviti
2 cepe tocate marunt
1,5 kg carne de pui (aripioare, pulpe etc)
1/2 cana stafide
1/2 cana caise uscate
1 cana de supa de pui
1/4 cana pasta tomate
2 linguri de faina
2 linguri zeama de lamaie
2 catei de usturoi
1 lingurita ghimbir
1 lingurita scortisoara
cous-cous
Secretul puiului marocan este timpul foarte lung de fierbere a tuturor ingredientelor pentru a se patrunde cat mai bine de arome.
Incepeti prin a cali ceapa si morcovii; adaugati peste carnea de pui.
Intr-un vas amestecati toate celelalte ingrediente si stingeti carnea cu ele. Acoperiti si lasati la fiert 2 (chiar si 3 ore).
La baza reteta prevede un timp de gatit de 6-7 ore. Asta se aplica insa daca sunteti suficient de norocosi sa gatiti o gaina veritabila de casa, a carei carne permite o fierbere indelungata. Din pacate, in cazul daca ati cumparat puiul din magazin, daca fierbeti prea mult riscati sa se desprinda carnea de pe oase.
Se serveste cu cous-cous si cu muraturi.
yammyyyyyyy cat de apetisant arata..sosul de rosii se pune la sfarsit cumva?
Unde ai găsit să cumperi cous-cous?
mi-ai facut pofta…il voi pregati si eu maine
@Melianda – pasta de tomate se pune de la inceput, sa fiarba toate impreuna cat mai mult timp 🙂
@Oana – cous-cous se gaseste cam in orice supermarket. Eu una il cumpar din Billa (Girocului).
@Adriana – sper sa iti iasa delicios 🙂
Arata foarte bine, mi s-a facut pofta de mancare de lamai 🙂