Weekendul acesta am biifat pe lista provocarilor mele pentru acest gratar doua puncte importante: sa gatesc un pui intreg si sa coc paine.
Puiul il vedeti in poze, de paine o sa va spun eu ca a iesit exceptional. Aroma data de jar, de carbuni, de fumul dulceag este deosebit si nu poate fi egalat de nici un artificiu la cuptor.
Dar sa revenim la pui.
Ingrediente
1 pui
condiment special pentru pui la gratar de la Don Marco
carbuni 🙂
Apoi am condimentat bine puiul cu genialul amestec de la Don Marco, l-am intins intr-o tava, l-am acoperit cu o folie si l-am lasat peste noapte in frigider.
Am pornit gratarul si am pus in gratar si plita de fonta. Cat am lasat sa urce temperatura spre 200 de grade, am invelit o caramida intr-o folie de aluminiu.
Am pus puiul pe plita, apa in dispozitivul special pentru umiditate, am pus peste pui caramida si l-am lasat cam o ora in gratar, la o temperatura constanta de 200 de grade.
Mi-a placut in mod deosebit faptul ca a fost extrem de fraged, chiar si pieptul a fost extrem de moale. Drept dovada, o bucata buna de piept a fost servit chiar de Natalia (si stim ca un copil de un an nu poate mesteca o carne care nu este extrem de frageda!).
Ce bine arata.. De mult n-am mai facut un pui intreg la gratar! Ferice de tine ca ai terasa si gratar destept 🙂
Pupici
da, sunt o norocoasa 😀
te pup 🙂
Vreau si eu gratar ca al tau cand o sa ma casuta mea !!! ;)Numai bunatati poti face pe el !!
Buna idee mai ales ca a inceput sezonul gratarelor!
Mi-a placut puiul tau cu caramida !inteleg din postare ca mentii temperatura constanta la gratar ? pai parca ziceai ca e cu carbuni ,sau n-am citit eu corect ?!
Catkitchen sa stii ca am bazut pe site variante foarte accesibile ca pret. Adica acelasi pret ca cele care le-am vazut prin Metro/Baumax &co si calitativ nu se compara!
De la tabla folosita la sistem.
Sorina da :)) o sa fie un sezon plin!
Pansy gratarul are doua guri de aerisire cu maner – sub si deasupra – si in functie de cat de mult inchizi sau deschizi poti regla temperatura 🙂
Aiaiai…ce interesant!!!
N-am mai auzit de metoda asta,insa ma bucur ca am aflat.
E super grozava si puiul arata de milioane,deci,e de incercat 😉
Seara frumoasa si sa va fie de bine!
Multumesc mult Angelica 🙂 si sper sa incerci puiul facut asa, e absolut delicios! 🙂
arata delicios, o sa incerc cu siguranta si eu reteta, totusi, caramida nu trebuie incinsa inainte de a fi pusa peste pui?
Elis eu nu l-am pus incins ptr ca nu am cum sa il prind si sa il fixez. Cand e gata, pur si simplu il rastorn.