016 

Nu imi place deloc sa gatesc carne prajita in tigaie. Probabil de aceea nu fac niciodata snitele!:))
Totusi am momentele mele cand tanjesc dupa cruste crocante si aromate, dar evident ca fug de prajitul in mult ulei cat pot de departe. Asa ca eu le pregatesc la cuptor!

Ingrediente

piept de pui
1 cana de fulgi de porumb
1/2 cana de lapte
sare, piper
putin ulei

Cous-cous si legume (zucchini, ceapa, ardei)

Pieptul de pui il condimentez cu sare si piper.
Il trec mai intai prin lapte si apoi imediat prin fulgii de porumb usor pisati.

Il stropesc usor cu putin ulei (maxim exhivalentul unei linguri) si il dau la cuptor la foc mare.
Dupa aproximativ 20 de minute dau focul la minim si mai las carnea in cuptor inca pe atat.

Intre timp pregatesc cous-cous-ul – il pun intr-o tigaie in care am incins putin ulei si il rumenesc usor. Sting cu apa, adaug legumele si las sa fiarba cat este necesar.

Acesta este unul dintre mancarurile noastre favorite! 🙂

002