Nu imi place deloc sa gatesc carne prajita in tigaie. Probabil de aceea nu fac niciodata snitele!:))
Totusi am momentele mele cand tanjesc dupa cruste crocante si aromate, dar evident ca fug de prajitul in mult ulei cat pot de departe. Asa ca eu le pregatesc la cuptor!
Ingrediente
piept de pui
1 cana de fulgi de porumb
1/2 cana de lapte
sare, piper
putin ulei
Cous-cous si legume (zucchini, ceapa, ardei)
Pieptul de pui il condimentez cu sare si piper.
Il trec mai intai prin lapte si apoi imediat prin fulgii de porumb usor pisati.
Il stropesc usor cu putin ulei (maxim exhivalentul unei linguri) si il dau la cuptor la foc mare.
Dupa aproximativ 20 de minute dau focul la minim si mai las carnea in cuptor inca pe atat.
Intre timp pregatesc cous-cous-ul – il pun intr-o tigaie in care am incins putin ulei si il rumenesc usor. Sting cu apa, adaug legumele si las sa fiarba cat este necesar.
Acesta este unul dintre mancarurile noastre favorite! 🙂
mm…..ce-mi plac!
Cat de bine arata, asa ceva neaparat o sa fac si eu!! Pup
merita sa incercati reteta asta :))
Deliciu….mmmmm!
A iesit delicios. Am notat reteta si sigur mai fac..
Multumesc!
Incerc sa mamanc sanatos, fara prajeli, asa ca ma bucur tare mult ca am gasit si aceasta reteta. Multumesc!
Spui "il dau la cuptor la foc mare". Incalzesti cuptorul bine dinainte, sau il pornesti doar cand pui carnea? Sau nu conteaza? Ms anticipat! 😀
Am citit undeva ca in afara de retete mai delicate, nu prea conteaza cum e focul inainte de a pune mancarea. Eu in general uit sa pornsc cuptorul :)) si ii dau drumul la maxim cand pun carnea.