0
28 In Uncategorized

Pui in lapte a la Jamie

Ce vedeta mai e si Jamie asta! Si dupa reteta asta si inteleg de ce 🙂

Na bun, va marturisesc ca puiul asta are un gust divin: are carnea moale de se topeste in gura, are pielea crocanta si o aroma de te ameteste. Iata cum se pregateste.

Luati puiutul intreg, spalati-l bine si sarati-l.
Topiti putin unt intr-o tigaie si cand este bine incins puneti puiul intreg si prajiti-l pana prinde o culoare aurie. Scoateti-l din tigaie si asezati-l in tava.

In tava puneti langa el o cana de lapte, aproximativ 100 grame de unt, zeama de la 1 lamaie, 10 catei de usturoi (eu i-am tocat, desi in reteta se cer intregi) si frunze de salvie.


Dati la cuptor si din cand cand (cand va amintiti), turnati cu o lingura din amestec peste pui. Lasati la cuptor cam o ora jumatate.



*reteta originala aici.

You Might Also Like

28 Comments

  • Reply
    Ala Oancea
    09/06/2009 at 11:11

    Doamne ce salivez …. 🙂 Weekendul viitor am sa incerc reteta asta !

  • Reply
    Miha
    09/06/2009 at 13:12

    Arata bestial puiu`!!! Merita tinuta minte reteta si incercata;;)…

  • Reply
    Azomiss
    09/06/2009 at 23:32

    Hmmm ai cumva cartea lui Jamie?Il ador pe tipul ala! … Oricum puiul ala arata superb!

  • Reply
    Vicky
    10/06/2009 at 09:35

    Deci nu mai rzist, salivez langa tastatura de nu mai pot, arata absolut demential.
    Te astept cu o "caruta" de premii pe blogul meu, pupici.

  • Reply
    dina
    10/06/2009 at 20:31

    Ama ai un blog superb, imi imaginez cit de mult suflet si timp ai depus in el. Imi plac foarte mult creatiile tale.Esti o persoana foarte talentata.

  • Reply
    ama
    11/06/2009 at 09:33

    @Ala – e minunat! si carnea iese incredibil de frageda 🙂

    @Miha – sa stii. neaparat trebuie incercata. cel putin o data! 🙂

    @Azomiss – nu am cartea,ptr ca mi se par exagerat de scumpe ptr informatiile utile pe care le contin. esti mult mai castigat daca ii urmaresti blogul 🙂

    @Vicky – multumesc mult ptr premii. te pup 😉

    @ dina – bine ai venit 🙂 multumesc mult de complimente si sper sa ma urmaresti in continuare 🙂

  • Reply
    dina
    11/06/2009 at 14:48

    desigur Ama,
    blogul tau o data de-l gasesti nu-l mai poti uita 🙂

  • Reply
    Anonim
    27/08/2009 at 10:43

    Puiul e delicios! Am pus si jumatate de baton de scortisoara in lapte si are o aroma mai mult decat imbietoare.
    Merci pentru reteta!

    Cineva pe care ai uitat

  • Reply
    ama
    27/08/2009 at 13:03

    e interesanta sugestia cu scortisoara. am mai facut pui cu scortisoara, dar in tocanita.

    cat despre uitat – eu nu prea uit pe nimeni. mai degraba as da vina pe lene (comoditate :D) si o latura mai putin sociabila a mea 🙂

  • Reply
    Fotodigitalmedia
    30/01/2010 at 17:22

    Interesant dar nu asta este reteta lui j.Oliver .
    Chiar azi am facut asa ceva , dupa reteta din cartea lui .
    Mircea

  • Reply
    ama
    30/01/2010 at 17:48

    @Mircea – eu reteta am gasit-o pe site-ul lui si am urmat-o destul de exact. Deci e posibil sa fie vorba de retete diferite! 🙂

  • Reply
    Sylvia
    07/02/2010 at 16:19

    Am facut ieri pui dupa reteta aceasta si a iesit bestial , multumesc pentru reteta si pupici ,
    Sylvia

  • Reply
    ama
    07/02/2010 at 19:38

    @Sylvia – si eu o fac tare des de cand am descoperit-o 🙂 si mama la fel 😀 ma bucur ca ti-a placut si tie! te pup!

  • Reply
    Anonim
    03/06/2010 at 16:49

    foarte tare a iesit . in afara de frunze sa salvie in rest am pus totul si a iesit…fara cuvinte k am gura plina 😀 sooper tare reteta !! merita !!

  • Reply
    ama
    05/06/2010 at 05:58

    trebuie neaparat incercat si cu salvia ca alea dau o aroma deosebita 😉

  • Reply
    Florenta
    06/06/2010 at 17:50

    Executat!MIIIINUUUNAT!Multumesc inca odata!

  • Reply
    ama
    07/06/2010 at 05:46

    @Florenta – cu mare drag si ma bucur foarte mult ca ti-a placut 😉

  • Reply
    Anonim
    25/09/2010 at 04:15

    puiule,puiul asta se intoarce,sau se lasa asa,doar pe o parte?te pup,mariana.

  • Reply
    ama
    29/09/2010 at 06:01

    @marina – nu se intoarce, doar din cand in cand il scoti din cuptor si pui din zeama pe el cu o lingura 🙂

  • Reply
    Anonim
    29/10/2010 at 15:31

    locuiesc in anglia si sunt mare fana aretetelor lui Jamie…
    as adauga ceva la reteta ta asa cum este specificat in reteta originala pentru ca aceste mici amanunte schimba mai mult decat ne imaginam gustul….
    puiul ar fi bine sa il pui la cuptor in aceeasi cratita in care l-ai prajit scurgand untul si uleiul de masline(pentru ca treuie sa pui putin unt si putin ulei de masline la prajit, nu doar unt)
    depunerea de pe fundul cratitei dupa ce puiul a fost prajit va da o aroma de caramelizata puiului….
    in loc de o lamaie adaugi doua, oricum acidul dispare si aroma este deosebita…iar usturoiul il pui in coaja pentru ca iarasi aroma este cu totul diferita….iar pentru a amplifica aroma pune si un bat de scortisoara……in rest un delicitotal…pofta buna!

  • Reply
    ama
    30/10/2010 at 07:08

    multumesc mult de completari de completari! ai dreptate, multe detalii se pierd, detalii care pot schimba complet gustul! 🙂

  • Reply
    Cezara
    31/12/2010 at 10:33

    Am ales reteta asta pentru masa din 31 decembrie, care vreau sa fie cat mai speciala, mai ales ca din ea vor gusta criticii de care ma tem cel mai tare: mama si bunica – excelente gospodine pe care vreau mereu sa le impresionez. Sper sa-mi iasa bine puiul ….

  • Reply
    OanaS
    08/02/2011 at 09:58

    Preparat, mancat, savurat! Delicios! Si-a castigat loc pe lista noastra de preferate!

  • Reply
    adina magda
    01/03/2011 at 07:25

    intr-o zi voi face si eu reteta aceasta …este super !!!…doar ca am atatea retete la rand si din pacate timpul de cele mai multe ori e impotriva noastra…dar cu vointa le facem noi pe toate 😉 spor la treaba !!!

  • Reply
    exquisite
    27/10/2011 at 10:10

    Pai nu-l incerc si eu azi? Vreau sa-mi uimesc neamtul meu, si blogul tau ma ajuta ca oricum eu sunt nul in bucatarie, acolo fac doar cafeaua…la cafetiera. Dau de stire ce si cum a iesit, si daca mai am bucataria intreaga! A, si impresiile, bineinteles. Daca-s bune, e meritul tau. Daca nu, e "meritul" meu de gospodina :))))

  • Reply
    ama
    27/10/2011 at 19:22

    hahaha foarte tare mentalitatea asta! imi place :)))

  • Reply
    asil
    26/03/2015 at 11:39

    Ama, m-am uitat pe reteta originala a lui, link-ul pus de tine si nu am vazut deloc unt.
    A fost ideea ta pt. un altfel de gust, sa inteleg ?

  • Reply
    ama
    26/03/2015 at 13:17

    Asil, au trecut vreo 6 ani de atunci, dar banuiesc ca nu am vrut sa prajesc in ulei de masline, deci da, a fost o modificare de la mine 🙂

  • Leave a Reply