Ce vedeta mai e si Jamie asta! Si dupa reteta asta si inteleg de ce 🙂
Na bun, va marturisesc ca puiul asta are un gust divin: are carnea moale de se topeste in gura, are pielea crocanta si o aroma de te ameteste. Iata cum se pregateste.
Luati puiutul intreg, spalati-l bine si sarati-l.
Topiti putin unt intr-o tigaie si cand este bine incins puneti puiul intreg si prajiti-l pana prinde o culoare aurie. Scoateti-l din tigaie si asezati-l in tava.
In tava puneti langa el o cana de lapte, aproximativ 100 grame de unt, zeama de la 1 lamaie, 10 catei de usturoi (eu i-am tocat, desi in reteta se cer intregi) si frunze de salvie.
Dati la cuptor si din cand cand (cand va amintiti), turnati cu o lingura din amestec peste pui. Lasati la cuptor cam o ora jumatate.
*reteta originala aici.
Doamne ce salivez …. 🙂 Weekendul viitor am sa incerc reteta asta !
Arata bestial puiu`!!! Merita tinuta minte reteta si incercata;;)…
Hmmm ai cumva cartea lui Jamie?Il ador pe tipul ala! … Oricum puiul ala arata superb!
Deci nu mai rzist, salivez langa tastatura de nu mai pot, arata absolut demential.
Te astept cu o "caruta" de premii pe blogul meu, pupici.
Ama ai un blog superb, imi imaginez cit de mult suflet si timp ai depus in el. Imi plac foarte mult creatiile tale.Esti o persoana foarte talentata.
@Ala – e minunat! si carnea iese incredibil de frageda 🙂
@Miha – sa stii. neaparat trebuie incercata. cel putin o data! 🙂
@Azomiss – nu am cartea,ptr ca mi se par exagerat de scumpe ptr informatiile utile pe care le contin. esti mult mai castigat daca ii urmaresti blogul 🙂
@Vicky – multumesc mult ptr premii. te pup 😉
@ dina – bine ai venit 🙂 multumesc mult de complimente si sper sa ma urmaresti in continuare 🙂
desigur Ama,
blogul tau o data de-l gasesti nu-l mai poti uita 🙂
Puiul e delicios! Am pus si jumatate de baton de scortisoara in lapte si are o aroma mai mult decat imbietoare.
Merci pentru reteta!
Cineva pe care ai uitat
e interesanta sugestia cu scortisoara. am mai facut pui cu scortisoara, dar in tocanita.
cat despre uitat – eu nu prea uit pe nimeni. mai degraba as da vina pe lene (comoditate :D) si o latura mai putin sociabila a mea 🙂
Interesant dar nu asta este reteta lui j.Oliver .
Chiar azi am facut asa ceva , dupa reteta din cartea lui .
Mircea
@Mircea – eu reteta am gasit-o pe site-ul lui si am urmat-o destul de exact. Deci e posibil sa fie vorba de retete diferite! 🙂
Am facut ieri pui dupa reteta aceasta si a iesit bestial , multumesc pentru reteta si pupici ,
Sylvia
@Sylvia – si eu o fac tare des de cand am descoperit-o 🙂 si mama la fel 😀 ma bucur ca ti-a placut si tie! te pup!
foarte tare a iesit . in afara de frunze sa salvie in rest am pus totul si a iesit…fara cuvinte k am gura plina 😀 sooper tare reteta !! merita !!
trebuie neaparat incercat si cu salvia ca alea dau o aroma deosebita 😉
Executat!MIIIINUUUNAT!Multumesc inca odata!
@Florenta – cu mare drag si ma bucur foarte mult ca ti-a placut 😉
puiule,puiul asta se intoarce,sau se lasa asa,doar pe o parte?te pup,mariana.
@marina – nu se intoarce, doar din cand in cand il scoti din cuptor si pui din zeama pe el cu o lingura 🙂
locuiesc in anglia si sunt mare fana aretetelor lui Jamie…
as adauga ceva la reteta ta asa cum este specificat in reteta originala pentru ca aceste mici amanunte schimba mai mult decat ne imaginam gustul….
puiul ar fi bine sa il pui la cuptor in aceeasi cratita in care l-ai prajit scurgand untul si uleiul de masline(pentru ca treuie sa pui putin unt si putin ulei de masline la prajit, nu doar unt)
depunerea de pe fundul cratitei dupa ce puiul a fost prajit va da o aroma de caramelizata puiului….
in loc de o lamaie adaugi doua, oricum acidul dispare si aroma este deosebita…iar usturoiul il pui in coaja pentru ca iarasi aroma este cu totul diferita….iar pentru a amplifica aroma pune si un bat de scortisoara……in rest un delicitotal…pofta buna!
multumesc mult de completari de completari! ai dreptate, multe detalii se pierd, detalii care pot schimba complet gustul! 🙂
Am ales reteta asta pentru masa din 31 decembrie, care vreau sa fie cat mai speciala, mai ales ca din ea vor gusta criticii de care ma tem cel mai tare: mama si bunica – excelente gospodine pe care vreau mereu sa le impresionez. Sper sa-mi iasa bine puiul ….
Preparat, mancat, savurat! Delicios! Si-a castigat loc pe lista noastra de preferate!
intr-o zi voi face si eu reteta aceasta …este super !!!…doar ca am atatea retete la rand si din pacate timpul de cele mai multe ori e impotriva noastra…dar cu vointa le facem noi pe toate 😉 spor la treaba !!!
Pai nu-l incerc si eu azi? Vreau sa-mi uimesc neamtul meu, si blogul tau ma ajuta ca oricum eu sunt nul in bucatarie, acolo fac doar cafeaua…la cafetiera. Dau de stire ce si cum a iesit, si daca mai am bucataria intreaga! A, si impresiile, bineinteles. Daca-s bune, e meritul tau. Daca nu, e "meritul" meu de gospodina :))))
hahaha foarte tare mentalitatea asta! imi place :)))
Ama, m-am uitat pe reteta originala a lui, link-ul pus de tine si nu am vazut deloc unt.
A fost ideea ta pt. un altfel de gust, sa inteleg ?
Asil, au trecut vreo 6 ani de atunci, dar banuiesc ca nu am vrut sa prajesc in ulei de masline, deci da, a fost o modificare de la mine 🙂