La noi lumea se fereste de fasole, mai ales in sezonul cald. Fasolea e perceputa ca o „mancare grea”. Da, normal ca e „grea”, sarmana, cand vine insotita de afumaturi aprige sau stropita din belsug cu untura topita, slanina si ceapa (fara de care eu nici nu am vazut fasole batuta).
Din pacate, renumele ei negativ s-a extins si la fasolea verde. Care, minunata, e atat de delicata, usoara si hranitoare incat este unul dintre primele alimente recomandate in dietele bebelusilor.
Pana una alta, iata adevarul: fasolea e satioasa. E hranitoare. E grozava si la salate. Trebuie doar sa aruncam o privire prin ograda altor popoare: grecii, italienii sau spaniolii o mananca gatita usor si credeti-ma, veti ramane surprinsi de cat este de gustoasa in combinatie cu puiul.Ingrediente
4 pulpe intregi de pui
1 lingura de boia (optional iute si/sau afumata)
2 catei de usturoi
putina zeama de lamaie
sare dupa gust
putin ulei
1 lingura de cimbru
1 lingura de oregano
250 gr chorizo (iute)
200 gr rosii
1 ceapa
200 ml supa
500 gr fasole (gata fiarta sau conserva)Faceti o marinata din boia, usturoi dat pe razatoarea fina sau zdrobit, zeama de lamaie si sare. Marinati pulpele de pui cateva ore sau peste noapte.
Cand pregatiti masa, prajiti-le intr-o tigaie cu putin ulei.In alta tigaie, caliti ceapa impreuna cu chorizo taiat feliute. Adaugati peste rosiile tocate si sotati putin. Stingeti cu supa, adaugati fasolea si ierburile aromatice si fierbeti putin impreuna.
Serviti fasolea impreuna cu puiul.
"este una dintre primele alimente…" Cred ca se zice corect: "este unul dintre primele alimente…"
cred ca ai dreptate 🙂