Sunt putine retete de influenta africana pe care le-am incercat. Cumva am fost mereu reticenta, avand in minte doar acea Africa infometata si nu prea puteam intelege ca exista o bucatarie traditionala. Evident, ca in multe cazuri de obtuzitate neintemeiata, m-am inselat amarnic, iar aceasta reteta exotica (care parca aminteste si de pamantul rosu, toropit al Africii) este surprinzatoare si ne aduce in casa ceva din combinatii de arome nemaifolosite.


Aveti nevoie de piept de pui pe care il puneti la marinat pentru jumatate de ora in sucul stors de la o lamaie si putina sare.

Caliti intr-o tigaie o ceapa impreuna cu 3 catei de usturoi tocati marunt. Stingeti cu o jumatate de pahar de vin rosu si 1/4 cana supa de pui, la care adaugati o jumatate de lingurita de ghimbir si o jumatate de lingurita de cardamon. Dati in clocot si adaugati puiul tinut la frigider.


Lasati sa fiarba pana se patrunde carnea de pui si la final, inainte de ultimul clocot, adaugati 2-3 linguri de pasta de tomate.