0
0 In Casa

Protectie de sarbatori – 8 sfaturi pentru siguranta personala

Incepe luna decembrie, o luna incarcata de sarbatori de la inceput si pana la sfarsit. Dar pe langa nenumaratele bucurii pe care ni le aduce, luna decembrie este si o luna in care trebuie sa avem grija de cateva lucruri in plus: de la numeroasele decoratiuni, beculete si lumanari, pana la numarul mai mare de jafuri din aceasta perioada. Am enumerat mai jos cateva situatii la care sa fiti mai atenti in perioada urmatoare.

 1. Lumanarile
  Sunt minunate de sarbatori (si nu numai), dar trebuie sa fii foarte atent cu ele: unde le amplasezi, flacara lor sa nu ajunga la ceva usor inflamabil si – cel mai important – nu uita sa le stingi cand pleci de acasa sau te culci!
 2. Furturile cresc de sarbatori
  Se pare ca numarul spargerilor creste in luna noiembrie si decembrie, asadar ar trebui sa ne luam toate precautiile necesare. Inchideti cu grija usa, verificati geamurile, masina, daca stati la casa asigurati-va ca aveti un sistem bun de inchidere al portilor si poate chiar sa investiti in sisteme de alarma si de supraveghere.
 3. Lasa lumini aprinse
  Daca pleci de acasa de sarbatori, cumpara o priza programabila si seteaz-o sa aprinda cateva becuri prin casa, ca si cum cineva este acasa.
 4. Atentie la luminile de Craciun
  Cand montati luminitele de Craciun, asigurati-va ca nu exista fire defecte sau care sa nu fie izolate, rupturi sau alte defecte.
 5. Prelungitoare
  Daca trebuie sa montezi prelungitoare pentru a alimenta decoratiunile de Craciun, ai grija sa tragi cablurile pe langa perete, astfel incat sa nu se impiedice nimeni de cabluri. Niciodata nu lasa prelungitorul pe sub covor.
 6. Ai grija la scari
  Decoratiunile de Craciun vor necesita uneori sa te urci la inaltime pentru a le monta. Ai grija pe ce te urci si fixeaza bine scara inainte de a te urca pe ea.
 7. Ai grija cum arunci gunoiul
  Daca a doua zi de Craciun duci la gunoi ambalajul de la noul tau TV extrem de scump, este ca si cum ai cere sa te calce hotii! Arunca ambalajele la gunoi cu grija, rupe-le inainte sau du-le direct la centre de colectare selectiva a gunoiului.
 8. Incendii in bucatarie
  De sarbatori se gateste mult si, de cele mai multe ori, destul de gras. Este posibil sa apara flacari pe aragaz la pregatirea diverselor preparate. Ai grija! Niciodata nu arunca cu apa peste flacara de ulei incins. Fie tii la indemana un stingator sau arunci faina peste flacara.

Va las mai jos si un infografic pe care sa il tineti la indemana 🙂

 


You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply