0
0 In Uncategorized

Programul zilei

De mai multa vreme imi doream sa ii fac Nataliei un program vizual al zilei. M-am folosit de imagini cu Peppa, pe care le-am decupat si lipit cu scotch in ordinea dorita.

Am discutat cu Natalia despre imaginile de pe tablita, i s-a parut foarte interesant si a petrecut mult timp studiind imaginile.

Copiii iubesc rutina si Natalia nu face exceptie. Facem lucrurile intr-un anume fel de zi de zi, marunte tabieturi care duc la obiceiuri si un program aproximativ similar zi de zi. Ore aproximativ fixe de somn, de masa etc. Orele sunt impuse de bioritmul ei, nu de mine si au fluctuat in functie de ea.
Astfel, programul e bine sa il construiti dupa voi, nu sa va organizati voi dupa un program dat. De asemenea, este esential sa ramaneti flexibili si sa priviti un astfel de program doar in scop educativ si nu o forma de constrangere.
De exemplu, sa invatati ca Peppa (sau personajul preferat) se spala pe dinti la trezire si inainte de culcare. Sau papa micul dejun dupa ce s-a trezit etc.

In mijloc am pastrat o zona libera unde am lipit denumiri de activitati: desenat, dansat, citit etc.

Dupa o vreme (cam 2 saptamani), Natalia le-a desprins de pe tabla si le tinem intr-un borcan si le intindem ocazional si discutam despre ele, aranjandu-le de fiecare data.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply