Dupa o pauza de cateva luni – din cauza unei incapacitati de a ma organiza eficient, probabil din cauza caldurii – luna aceasta revin si eu in provocarea secreta cu o reteta de la blogul celor de la Simplu si bun: Prajiturele din anii ’20.
M-au atras ingredientele simple si faptul ca sunt foarte rapide. In cateva minute (!!) am umplut borcanelul cu cookies si am la ce apela cand ne este pofta de rontait. Cu mici modificari personale, iata reteta:
Ingrediente
2 lg zahar brut
2 lg unt gras , moale
1 ou bine batut
1/2 cana faina
1 vf. de cutit de sare de Himalaya
1 vf. de cutit de scortisoara
2 vf. de cutit de nucsoara
migdale
susan
Am frecat bine untul cu zaharul si am incorporat oul. Apoi am adaugat treptat ingredientele uscate, amestecate in prealabil.
Aluatul este unul dens si se formeaza cu lingura mici bilute care se pun la distanta unele de altele, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Eu am adaugat pe fiecare bucatele de migdale si in loc de zahar, am presarat putin susan.
Prajiturelele se baga in cuptorul incins si vor sta acolo pentru aproximativ 10 minute.
Pofta mare! 🙂