0
18 In Uncategorized

Prajitura ungureasca cu visine

IMG_1495

Aceasta prajitura cu visine am vazut-o cel mai adesea facuta cu blat de pandispan, dar varianta ei traditionala este ceva mai rustica. Eu va recomand cu mare drag sa incercati si varianta asta.




Ingrediente

1 borcan de 800 gr de visine fara samburi
25 gr faina alba
16 linguri de unt
200 gr zahar
3 linguri coniac
1 lingura extract de vanilie
1 ou
420 gr faina integrala
1 lingura praf de copt
1 varf de lingura de sare
200 gr lapte

 

 

IMG_1496

Intr-un vas amestecati faina alba cu cea integrala si cu praful de copt.



Separat, bateti bine untul cu zaharul. Incorporati si oul, coniacul,vanilia si laptele.

In amestecul lichid adaugati treptat faina amestecata pana se formeaza aluatul.
Aluatul obtinut la final se toarna intr-o tava (eu am folosit-o pe cea a aragazului) tapetata cu hartie de copt.Se presara cu visinile scurse de sirop si se pune la cuptor pentru 45-50 de minute sau pana se rumeneste usor.

IMG_1504

*sursa

You Might Also Like

18 Comments

  • Reply
    Emily
    24/03/2012 at 06:31

    oh, ce bunatate de prajitura si ce combinatie delicioasa! E super delicioasa! Te pup Ama, weekend placut!

  • Reply
    Anonim
    24/03/2012 at 12:05

    16 linguri de unt…rase, cu varf…lingurile difera ca marime:)…s-ar putea in grame? altfel prajitura pare a fi delicioasa…Andreea

  • Reply
    Claudia Moser
    24/03/2012 at 14:08

    E in cuptor, am adaugat un pic de ricotta 🙂

  • Reply
    Simona
    24/03/2012 at 15:16

    Nu stiam de varianta asta! Foarte bine arata prajiturica!
    Pup

  • Reply
    Sabina
    24/03/2012 at 19:01

    uuu, ce bine arata!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    25/03/2012 at 05:31

    imi plac prajiturile cu visine,de fapt le ador!arata foarte bine prajitura ta!!

  • Reply
    Mimoza
    25/03/2012 at 17:58

    ihm, abia astept sezonul fructelor proaspete!

  • Reply
    pansy
    25/03/2012 at 19:54

    ce frumos arata! imi place aspectul rustic,cum ziceai!dar ce inseamna 16 linguri de unt ?nu ma obisnuiesac de loc cu masurile astea ameticane la unt.sau pui untul lichefiat?

  • Reply
    ama
    26/03/2012 at 05:26

    eu am folosit 16 linguri rase de unt.

    desi Pansy e foarte buna ideea cu unt lichefiat 😀

  • Reply
    Mare Maria
    26/03/2012 at 07:22

    Super delicioasa prajiturica:)!!!Prajiturile cu visine si cirese, sunt febletea noastra:)!!!Pupici:X

  • Reply
    Delicious Flavours
    26/03/2012 at 10:26

    interesanta reteta, merita incercata!
    mie imi place sa fac cu aluat fraged si deasupra sa pun visine muuulte (proaspete) 🙂
    O saptamana frumoasa, te pup!

  • Reply
    ama
    27/03/2012 at 07:35

    multumesc mult 🙂

  • Reply
    Fab Chef
    31/03/2012 at 17:45

    Imi place orice desert care are in compozitie visinele. Au un gust atat de delicat. Trebuie sa fie o bunatate de prajiturica!

  • Reply
    alexandra
    06/04/2012 at 11:38

    o sa incerc reteta asta maine, asta in cazul in care rezist tentatie, de o face acum…Intrebare, pot folosi visine din dulceata? Nu stiu daca gasesc proaspete, iar daca gasesc, s-ar putea sa fie peste bugetul meu 🙂

  • Reply
    ama
    07/04/2012 at 05:59

    Alexandra si eu am folosit visine de compot 🙂

  • Reply
    vienela
    13/06/2012 at 08:15

    Cu blat de pandispan o fac si eu, dar nu are viata prea lunga, o mancam fierbinte. :))

  • Reply
    Anonim
    13/06/2012 at 08:35

    Abea stept sa incerc si eu parjitura , dar am o intrebare :16 linuri de unt cam ce cantitate este in grame? Untul cu lingura mi se pare greu de masurat

    Multumesc
    Angela Ionescu

  • Reply
    ama
    14/06/2012 at 08:31

    Vienela si la noi trece tare repede 😀

    Angela 1 lingura de unt ar echivala aprox cu 15 gr

  • Leave a Reply