IMG_1495

Aceasta prajitura cu visine am vazut-o cel mai adesea facuta cu blat de pandispan, dar varianta ei traditionala este ceva mai rustica. Eu va recomand cu mare drag sa incercati si varianta asta.




Ingrediente

1 borcan de 800 gr de visine fara samburi
25 gr faina alba
16 linguri de unt
200 gr zahar
3 linguri coniac
1 lingura extract de vanilie
1 ou
420 gr faina integrala
1 lingura praf de copt
1 varf de lingura de sare
200 gr lapte

 

 

IMG_1496

Intr-un vas amestecati faina alba cu cea integrala si cu praful de copt.



Separat, bateti bine untul cu zaharul. Incorporati si oul, coniacul,vanilia si laptele.

In amestecul lichid adaugati treptat faina amestecata pana se formeaza aluatul.
Aluatul obtinut la final se toarna intr-o tava (eu am folosit-o pe cea a aragazului) tapetata cu hartie de copt.Se presara cu visinile scurse de sirop si se pune la cuptor pentru 45-50 de minute sau pana se rumeneste usor.

IMG_1504

*sursa