Aceasta prajitura cu visine am vazut-o cel mai adesea facuta cu blat de pandispan, dar varianta ei traditionala este ceva mai rustica. Eu va recomand cu mare drag sa incercati si varianta asta.
Ingrediente
1 borcan de 800 gr de visine fara samburi
25 gr faina alba
16 linguri de unt
200 gr zahar
3 linguri coniac
1 lingura extract de vanilie
1 ou
420 gr faina integrala
1 lingura praf de copt
1 varf de lingura de sare
200 gr lapte
Intr-un vas amestecati faina alba cu cea integrala si cu praful de copt.
Separat, bateti bine untul cu zaharul. Incorporati si oul, coniacul,vanilia si laptele.
In amestecul lichid adaugati treptat faina amestecata pana se formeaza aluatul.
Aluatul obtinut la final se toarna intr-o tava (eu am folosit-o pe cea a aragazului) tapetata cu hartie de copt.Se presara cu visinile scurse de sirop si se pune la cuptor pentru 45-50 de minute sau pana se rumeneste usor.
oh, ce bunatate de prajitura si ce combinatie delicioasa! E super delicioasa! Te pup Ama, weekend placut!
16 linguri de unt…rase, cu varf…lingurile difera ca marime:)…s-ar putea in grame? altfel prajitura pare a fi delicioasa…Andreea
E in cuptor, am adaugat un pic de ricotta 🙂
Nu stiam de varianta asta! Foarte bine arata prajiturica!
Pup
uuu, ce bine arata!
imi plac prajiturile cu visine,de fapt le ador!arata foarte bine prajitura ta!!
ihm, abia astept sezonul fructelor proaspete!
ce frumos arata! imi place aspectul rustic,cum ziceai!dar ce inseamna 16 linguri de unt ?nu ma obisnuiesac de loc cu masurile astea ameticane la unt.sau pui untul lichefiat?
eu am folosit 16 linguri rase de unt.
desi Pansy e foarte buna ideea cu unt lichefiat 😀
Super delicioasa prajiturica:)!!!Prajiturile cu visine si cirese, sunt febletea noastra:)!!!Pupici:X
interesanta reteta, merita incercata!
mie imi place sa fac cu aluat fraged si deasupra sa pun visine muuulte (proaspete) 🙂
O saptamana frumoasa, te pup!
multumesc mult 🙂
Imi place orice desert care are in compozitie visinele. Au un gust atat de delicat. Trebuie sa fie o bunatate de prajiturica!
o sa incerc reteta asta maine, asta in cazul in care rezist tentatie, de o face acum…Intrebare, pot folosi visine din dulceata? Nu stiu daca gasesc proaspete, iar daca gasesc, s-ar putea sa fie peste bugetul meu 🙂
Alexandra si eu am folosit visine de compot 🙂
Cu blat de pandispan o fac si eu, dar nu are viata prea lunga, o mancam fierbinte. :))
Abea stept sa incerc si eu parjitura , dar am o intrebare :16 linuri de unt cam ce cantitate este in grame? Untul cu lingura mi se pare greu de masurat
Multumesc
Angela Ionescu
Vienela si la noi trece tare repede 😀
Angela 1 lingura de unt ar echivala aprox cu 15 gr