Ingrediente:

700 g visine
100 g unt
125 g zahar
3 oua
180 g faina
1/2 plic praf de copt
1 praf de sare
esenta de rom
1 lg lapte


Porniti cuptorul si lasati-l sa se incinga pana la 180 de grade.
Pregatiti forma in care dorinti sa faceti prajitura (eu am ales o forma de tarta) – tapetati-o cu unt sau folositi hartie de copt.

Partea cea mai migaloasa a retetei este pregatirea visinelor: dureaza ceva timp pana indepartati samburii.

Aluatul este unul traditional de pandispan.
Cu mixerul bateti zaharul cu untul moale si inglobati pe rand ouale, amestecand (cu rabdare :)) pana se dizolva zaharul.

Amestecati faina cu praful de copt si adaugati-o apoi treptat (lingura cu lingura), amestecand in continuu. Inainte de final se adauga esenta de rom si un pic de lapte caldut.

Asezati aluatul in forma si puneti peste visinele curatate de la inceput.

Lasati in cuptor 30-40 de minute. Eu l-am servit cald, cu frisca si caramel macinat proaspat. 🙂