Ingrediente:
Porniti cuptorul si lasati-l sa se incinga pana la 180 de grade.
Pregatiti forma in care dorinti sa faceti prajitura (eu am ales o forma de tarta) – tapetati-o cu unt sau folositi hartie de copt.
Partea cea mai migaloasa a retetei este pregatirea visinelor: dureaza ceva timp pana indepartati samburii.
Aluatul este unul traditional de pandispan.
Cu mixerul bateti zaharul cu untul moale si inglobati pe rand ouale, amestecand (cu rabdare :)) pana se dizolva zaharul.
Amestecati faina cu praful de copt si adaugati-o apoi treptat (lingura cu lingura), amestecand in continuu. Inainte de final se adauga esenta de rom si un pic de lapte caldut.
Asezati aluatul in forma si puneti peste visinele curatate de la inceput.
Lasati in cuptor 30-40 de minute. Eu l-am servit cald, cu frisca si caramel macinat proaspat. 🙂
Buna! Tare bine arata…numai ca am o problema :))…cum sa tina omul regim cu asa minunatii de retete.Felicitari!Toate retetele tale arata nemaipomenit.
@ Deea – te inteleg perfect! niciodata nu pot sa ma tin de o cura, ca ma apuca tot felul e pofte si gatesc chestii care trebuie sa le mananc in cantitati industriale.
Multumesc de compliment 😉
[…] cu mere si lamaiePrajitura cu morcovi si migdalePrajitura cu prunePrajitura cu zucchini si ciocolataPrajitura rapida cu visinePrajitura simpla cu macRulada rustica cu dulceata de capsuniTarta cu capsuniTarta cu ciocolata si […]