Prajitura rapida cu mere si crusta crocanta de scortisoara
Mai am pe blog cateva retete foarte bune de prajitura cu mere (le gasesti aici), dar aceasta a devenit din start preferata noastra! Foarte-foarte-foarte usor de facut – credeti-ma pe cuvant: fara mixer, fara batut zahar sau oua, doar de amestecat cateva ingrediente. Crusta de scortisoara cu zahar se caramelizeaza la copt si ofera prajiturii o aroma irezistibila. Optional, daca mai vreti, puteti pune peste prajitura si putin zahar cu lapte, care o face si mai zemoasa decat este ea si ofera si o glazura delicioasa.
Este minunata si calda, dar este perfecta si rece, pastrata la frigider. Mai ales in zilele fierbinti de vara!
Prajitura rapida cu mere si crusta crocanta de scortisoara
Ingrediente
210 gr de faina
2 lingurite de praf de copt
1/2 lingurita de bicarbonat
150 gr de zahar
1 mar mare
2 oua mari
esenta de vanilie
120 gr de ulei
120 gr de iaurt
Pentru crusta de scortisoara:
50 gr de zahar
1 lingurita de scortisoara (scortisoara aromata gasiti aici)
1 lingura de unt moale
Pentru glazura:
30 gr de zahar pudra
2 linguri de lapte
La aceasta prajitura tot ce trebuie sa faceti este sa amestecati ingredientele uscate – faina, zahar, praf de copt, bicarbonat cu marul curatat si taiat bucatele mici.
In alt bol amestecati ingredientele umede: ouale, esenta de vanilie, uleiul si iaurtul. Iar apoi turnati ingredientele umede peste cele uscate si amestecati usor, pana cand totul este incorporat in aluat.
Turnati aluatul in tava (eu am folosit o tava rotunda, cu diametru de 21 cm) tapetata cu hartie de copt.
Intr-un bol mic amestecati untul cu zaharul si scortisoara. Puneti bucatele mici din acest amestec pe aluat si apoi intindeti-l pe toata suprafata cu ajutorul unei linguri sau spatule.
Puneti prajitura la copt pentru aproximativ 30 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea.
Dupa ce e coapta, o scoateti din tava si o lasati sa se raceasca. Apoi amestecati zaharul pudra cu laptele si turnati cu o lingura acest amestec peste prajitura.
Se poate servi imediat, dar, dupa cum spuneam si mai sus, este extraodinara pastrata la frigider si servita rece.