De cand am luat punguta de quinoa de la vegis.ro m-am tot gandit la un desert si iata ca am gasit o varianta de prajitura fara faina. Este atat de gustoasa si usoara incat e pacat sa nu o faceti cat mai des cu putinta.
Ingrediente
200 gr de quinoa (gasiti aici)
250 gr apa
50 gr lapte
4 oua
1 lingurita esenta de vanilie
150 gr unt
200 gr zahar
200 gr cacao
1 1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
1/2 lingurita sare
Sosul de portocale
sucul de la 3 portocale
coaja de la 1/2 portocala taiata fasii subtiri
150 gr zahar
Puneti la fiert quinoa in apa. Cand apa da in clocot, dati focul incet si lasati pe foc inca 10 minute.
Amestecati laptele cu ouale, untul si vanilia. Incorporati si quinoa.
Intr-un vas separat amestecati ingredientele uscate si adaugati-le treptat in amestecul de mai sus.
Turnati amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor pentru aproximativ o ora sau pana cand o scobitoare iese uscata.
Foarte bine arata… suculenta.. mm… Nu stiam de quinoa pana acum…
nici eu nu credeam ca se poate face praji din ea 😀
N-am mancat niciodata quinoa,dar prajitura arata apetisant!
nici eu pana de curand 🙂 am luat copilului si am inceputs a o gatesc si ptr noi 🙂
Arata super si vreau sa o incerc, dar 200 g cacao mi se pare prea mult. Sigur e corect?
da, Anne 🙂 daca simti ca e prea mult, pune mai putin, poate nu iese culoarea la fel de intensa.
Se poate folosi amaranth in loc de quinoa? Multumesc pentru idei!
eu cred ca da 🙂
Daca faci cu amaranth sa ne spui si noua cum a iesit. Eu cred ca o sa fac jumate-jumate, si cu cacao mai putina. Va descriu cum o sa iasa
Deci, m-am apucat sa fac, de unt nu scrie unde si cand se pune, nici de apa nu scrie dar am presupus ca se amesteca cu laptele. daca nu primesc raspuns in timp util amestec untul la sfarsit, sper sa iasa ceva
Anne apa se foloseste la quinoa – in apa se fierbe, inainte de a-l adauga la prajitura.
Nu are cum sa se gateasca doar in coacere. Este primul pas al retetei.
Iar untul se adauga cu ouale.
Am revenit. Am facut jumatate de reteta. Cum am spus mai sus chiar este prea multa cacao, doar daca nu vreti o prajitura amaruie, eu am pus 50 gr si tot a fost amara. Prima impresie a sotului: 'nu este buna deloc'(dar a mancat din ea destul), iar baietelul meu de 5 ani la prima gura care a luat-o a facut o strambatura iar in secunda urmatoare bucata era in farfurie. Deci este prea amara pentru o prajitura. Mai putina cacao(nu isi pierde culoarea) si mai mult zahar.In rest este buna si mai sanatoasa decat orice desert cumparat. Ramane sa incerc cu amaranth(quinoa este destul de scumpa). Apa din ingrediente este pt fierberea quinoa(nu trebuia adaugata la ingrediente, sau macar specificat in paranteza). Bine ca n-am facut reteta intreaga :). Ma duc sa mai iau o gura. Va pup
Anne cred ca depinde si de cacao 🙂 noua ni s-a parut cam prea dulce 😀