De cand am luat punguta de quinoa de la vegis.ro m-am tot gandit la un desert si iata ca am gasit o varianta de prajitura fara faina. Este atat de gustoasa si usoara incat e pacat sa nu o faceti cat mai des cu putinta.

IMG_2827

Ingrediente

200 gr de quinoa (gasiti aici)
250 gr apa
50 gr lapte
4 oua
1 lingurita esenta de vanilie
150 gr unt
200 gr zahar
200 gr cacao
1 1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
1/2 lingurita sare

Sosul de portocale
sucul de la 3 portocale
coaja de la 1/2 portocala taiata fasii subtiri
150 gr zahar

IMG_2835 
 Se pune la fiert sosul de portocale din sucul de la portocala, zahar si coaja de portocala. Se lasa la fiert pana cand sosul scade si se ingroasa.

Puneti la fiert quinoa in apa. Cand apa da in clocot, dati focul incet si lasati pe foc inca 10 minute.

Amestecati laptele cu ouale, untul si vanilia. Incorporati si quinoa.

Intr-un vas separat amestecati ingredientele uscate si adaugati-le treptat in amestecul de mai sus.

Turnati amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor pentru aproximativ o ora sau pana cand o scobitoare iese uscata.

IMG_2839