Ingrediente
400 gr de faina speciala pentru prajituri Boromir
100 gr cacao
200 gr zahar
2 lingurite praf de copt
1/2 lingurita sare
2 oua mari
70 gr ulei
150 gr smantana
esenta de vanilie
1 zucchini mare (sau 2 medii)
200 gr ciocolata taiata bucatele
Se incepe prin a se amesteca intr-un vas incapator ingredientele uscate – faina, cacao, zahar, praf de copt, sare. Amestecati bine, astfel incat sa se omogenizeze ingredientele.
Intr-un alt vas amestecati ouale, uleiul, smantana si vanilia.
Turnati amestecul lichid peste cel cu faina si amestecati treptat pana se formeaza aluatul.
Dati pe razatoare zucchini si integrati-l in aluat abia la final, impreuna cu bucatelele de ciocolata. Amestecati bine.
Puneti aluatul intr-un vas tapetat cu hartie de copt si dati la cuptor, la foc mediu, pentru 1 ora – 1 ora si jumatate sau pana cand o scobitoare iese curata.
Prajitura are o culoare irezistibila si un gust intens de ciocolata.
Delicious! :)))
Arata incredibil de delicios!
Mie mereu mi s'au parut stranii combinatiile de legume in dulciuri, asta pana sa ajung in Anglia si sa ma minunez de cat de bun este carrot cake si cat de bine se potrivesc unele ingrediente. Pana la urma, si noi mancam placinta de dovleac, care tot o leguma este…
@Majana – Thank you! 🙂
@ Lenebarbie – ce imi place si mie carrot cake-ul! 😉 am si vreo doua retete pe blog! 🙂
Ce bine mai arata! Nu am incercat niciodata combinatia asta dar cine stie … pe viitor sper sa o incerc!
I really like your blog and i really appreciate the excellent quality content you are posting here for free for your online readers. thanks peace dale tuck
@Iulia – merita incercata! nu o sa regreti 🙂
Cred ca este minunata prajitura. M-am jucat si eu cu dovlecei si sfecla in prajituri si efectul este neasteptat de bun. Delicios!
@Delicioasa – eu le prefer detasat prajiturilor traditionale cu creme grase 🙂
oare merge cu dovleac? ca tot e de sezon…
Multumesc, Raluca
Raluca eu nu cred ca se potriveste, dar poti incerca 🙂