Avem in curte doi visini. Unul este drept si frumos, infloreste, dar nu face un fruct. Il tinem pentru ca ne place mult cum arata.
Mai avem inca unul, care creste incredibil de stramb. De doi ani il tinem legat si proptit, poate-poate s-o mai indrepta si el – dar chiar de reusim sa il indreptam, tot stramb si inestetic ramane. Doar ca acest visin este an de an o minune: face atatea flori incat nu e loc pe crengi de ele si parca toate florile se prefac si in fructe delicioase si perfecte. Atat de multe, incat nu avem cum sa le consumam pe toate si – de obicei- ne multumim doar cu rodul de pe crengile de jos, cele lasate sub greutatea fructelor.

Una din prajiturile incercate in acest an este una simpla, cu iaurt. Este simplu de preparat si e un desert perfect.



Ingrediente
3 oua
1 ceasca de iaurt
350 gr de faina
200 gr de zahar
110 gr de ulei
1 pliculet praf de copt
aproximativ 2 cesti de visine fara samburi + 1-2 linguri de faina
esenta de lamaie

Se mixeaza bine ouale cu zaharul. Se adauga treptat uleiul si esenta de lamaie (eu v-o recomand pe aceasta)
Apoi se adauga cate o lingura de faina amestecata cu praf de copt, pana o incorporati toata. Spre final, adaugati si iaurtul, eventual alternati o lingura de iaurt cu una de faina.

Cand aluatul este gata, presarati 1 lingura de faina peste visine si amestecati-le, astfel incat faina sa le acopere. Daca e nevoie, mai adaugati putina faina, dar nu depasiti doua linguri.



Adaugati visinele in aluat si amestecati usor cu o spatula.
Puneti aluatul in tava si coaceti la cuptorul incins, pana prajitura trece testul cu scobitoarea (o scobitoare infipta in mijloc iese curata).