Prajitura cu visine si cacao
Avem in curte un visin tanar care in fiecare an face atat de multe fructe incat deseori imi este teama ca i se vor rupe crengile sub povara fructelor coapte.
Desi mancam si multe visine ca atare, deseori pregatim si prajituri rapide cu ele.
Prajitura cu visine si cacao
Ingrediente
4 oua
praf de sare
200 gr de zahar
15 gr apa
15 gr ulei
esenta de vanilie
250 gr de faina
1/2 plic praf de copt
3 linguri de cacao
aprox. 300 gr visine fara samburi
Vedeti aici mai multe retete cu visine!
Am separat ouale.
Am presarat un praf de sare peste albusuri si le-am batut spuma, pana cand se formau varfuri din spuma.
Galbenusurile le-am batut bine cu zaharul, am adaugat apoi pe rand putina apa, ulei si esenta de vanilie.
Am amestecat praful de copt cu faina si am adaugat-o si pe aceasta, trecand-o prin o sita.
Cand am incorporat toata faina, am impartit aluatul in doua parti aproximativ egale, in doua boluri. In unul dintre ele am adaugat si cacao si am amestecat pana s-a incorporat perfect.
Spuma din albusuri am impartit-o in doua parti si am adaugat-o ambelor aluaturi – si celui galben, si celui cu cacao. Am amestecat usor la aceasta etapa, cu o spatula.
Am adaugat in tigaie aluatul galben cu lingura, din loc in loc. In spatiile dintre ele, am adaugat aluatul cu cacao. Cand s-a umplut tava, am pus aluatul cu cacao peste aluatul galben si cel galben peste cel cu cacao.
La final, am adaugat visinele si am dat la cuptorul incins pentru aproximativ 40 de minute. Am verificat cu scobitoarea inainte de a-l scoate, sa ma asigur ca este bine copt.
Este o prajitura rapid de facut, foarte aromata si aspectuoasa.
Inspiratie pentru aceasta reteta
La ce temperatura trebuie incins cuptorul?
180 de grade
As vrea sa inlocuiesc zaharul cu miere. Oare cata miere sa pun?
Ada, nu sunt foarte sigura. Citisem mai demult ca raportul este cam de 3/4. Adica la o cana de zahar inlocuiesti cu 3/4 din cana cu miere. Sper sa fie ok asa
O reteta de nota 10, big like !!!
multumesc 🙂
15 gr apa si 15 gr ulei… cred ca 150 gr apa si 150 gr ulei, sau nu?! 🙂 Vreau neaparat sa incerc, arata superb! :-*
Da, e corect. Daca pui 150 din fiecare o sa fie muuuuult prea lichid. Sunt multe oua si mai e nevoie doar de putin lichid. 🙂 au mai facut si altii deja reteta si a iesit perfect! 🙂