Anotimpul rece este perioada ideala pentru scortisoara. De aceea aceasta prajitura simpla, dar cu foarte multa scortisoara, va va incanta in zilele reci si ploioase! 🙂
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Amestec cu scortisoara
50 gr zahar
1 lingura scortisoara
Aluat
60 gr unt
1 ou mare
200 gr zahar
60 ml ulei
esenta de vanilie
200 gr smantana
240 gr faina
1 lingurita bicarbonat de sodiu
un praf de sare
Amestecati zaharul cu scortisoara si puneti vasul deoparte.
Intr-un alt vas, bateti bine zaharul cu untul foarte moale (chiar topit), adaugati apoi oul, uleiul, vanilia si smantana. La final, incorporati faina amestecata cu bicarbonat si sare.
Nu amestecati prea tare, doar cat sa va asigurati ca aveti un aluat omogen si fara bule de faina.
Turnati aproximativ jumatate din aluat intr-o tava de chec, tapetata cu hartie de copt si imprastiati peste (cu aproximatie) cam 3/4 din amestecul de zahar & scortisoara. Turnati apoi si restul de aluat si presarati deasupra ce a mai ramas din scortisoara.
Puneti prajitura in cuptorul incins la 180 de grade si coaceti pentru aproximativ o ora, pana o scobitoare infipta in mijloc iese curata.
Imi plac retetele ce le impartasiti cu noi.
E randul "Prajiturii cu scortisoara",fiind un lung weekend.
Un chec foarte foarte bun! La mine zaharul nu s a topit prea bine cu unul topit. Cred ca o sa l pun pudra data viitoare si parca eu as mai lua din volumul de zahar, aici e gustul meu, as pune doar 150 gr… sau asa. Oricum, reteta o voi face, are succes si e asa de pufos aluatul! Multumim!