Prajitura cu prune, nuca si ciocolata
Ingrediente
150 gr de unt
100 gr zahar
3 oua
esenta de rom
175 gr de faina
1/2 pliculet praf de copt
50 gr de nuca
50 gr de ciocolata
7-9 prune
Nuca se macina in robot. Daca lucrati cu ciocolata intreaga, o tocati si pe aceasta cu un cutit.
Untul topit se bate bine cu zaharul.
Se incorporeaza pe rand cate un ou si apoi esenta de vanilie.
Faina se amesteca cu praful de copt si apoi se adauga la amestecul cu ou.
Apoi, se scoate mixerul si se incorporeaza usor, cu ajutorul unei linguri, nuca si ciocolata.
Aluatul se pune in o forma cu un diametru de 23cm.
Deasupra se pun prunele taiate pe jumatate. Folositi cate prune aveti nevoie pentru a acoperi integral suprafata aluatului.
Puneti prajitura in cuptorul incalzit la 180 de grade si coaceti prajitura timp de 40-50 de minute, pana cand devine aurie si trece testul scobitorii.
Descopera aici mai multe retete cu prune.