Ingrediente
3 oua
200 gr zahar
esenta de vanilie
200 gr de iaurt
50 gr ulei
1 praf de copt
600 gr de faina
aprox 1/2 kg prune
Pregatiti in prealabil prunele – spalati-le si taiati-le in jumate pentru a scoate samburii.
Bateti bine ouale cu zaharul.
Adaugati apoi iaurtul, esenta de vanilie si uleiul. Amestecati bine.
Intr-un vas separat amestecati faina cu praful de copt si apoi integrati faina in ou si iaurt. Amestecati incet pana se omogenizeaza bine.
Turnati aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Asezati peste prunele taite pe jumatate si dati la cuptor aproximativ 40 de minute.
Am taiat prajitura in cubulete in functie de bucatile de prune. Este o prajitura foarte aromata si racoroasa.
Arata tare bine, imi poti spune si mie cantitatea postata in ce tava ai pus-o? Eu am tot incercat retete si cred ca tava e cam mare fata de cat e compozitia.
Multumesc
Camy
Cred ca e prea multa faina.
Tare frumoasa a iesit prajiturica! O saptamana minunata, pupicei
@Camy – cred ca la reteta asta numai o tava mare merge 😉 eu nu stiu sa iti spun in cm, dar este aproape cat intreg cuptorul.
@Anonim – este multa faina, dar am folosit si prune foarte mari si carnoase si o tava mare. Plus ca mai depinde si de faina 😉
asta sigur incerc sa o fac:)
@Cristina – este delicioasa 🙂
Tare buna….astept sa apara prunele sa mananc multe, multe praji cu prune . pup
:))) si eu abia astept prunele!
[…] scortisoara si melasaPrajitura cu merePrajitura cu mere si lamaiePrajitura cu morcovi si migdalePrajitura cu prunePrajitura cu zucchini si ciocolataPrajitura rapida cu visinePrajitura simpla cu macRulada rustica cu […]