IMG_2707-683x1024

 

Aceasta nu este o prajitura complicata sau laborioasa. Dar am decis sa o public pe blog pentru ca aceasta este prima prajitura pe care am pregatit-o cu Natalia dupa nasterea lui Robert.
In ultimele luni, ne-am facut un obicei de a gati impreuna si imi era dor de a sta impreuna cu ea in bucatarie. Cum inca eram in convalescenta, iar Robert micut si absolut imprevizibil, aveam nevoie de o prajitura care sa ajunga repede in cuptor.
Ingrediente

400 gr faina
200 gr zahar
2 oua
150 gr unt
300 ml lapte
1 pliculet praf de copt
un praf de sare
500 gr piersici

zahar vanilat pentru pudrat

 

IMG_2711-683x1024

Amestecam faina cu praful de copt si sarea.
Ouale le mixam bine cu zaharul, pana obtinem o pasta cremoasa. Adaugam untul, amestecam bine si apoi adaugam, alternativ, cate putin lapte si faina.
Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt (sau unsa si pudrata cu faina) si presaram deasupra piersicile.

Coacem prajitura la 180 grade, pentru 40-50 de minute.