Aceasta nu este o prajitura complicata sau laborioasa. Dar am decis sa o public pe blog pentru ca aceasta este prima prajitura pe care am pregatit-o cu Natalia dupa nasterea lui Robert.
In ultimele luni, ne-am facut un obicei de a gati impreuna si imi era dor de a sta impreuna cu ea in bucatarie. Cum inca eram in convalescenta, iar Robert micut si absolut imprevizibil, aveam nevoie de o prajitura care sa ajunga repede in cuptor.
Ingrediente
400 gr faina
200 gr zahar
2 oua
150 gr unt
300 ml lapte
1 pliculet praf de copt
un praf de sare
500 gr piersici
zahar vanilat pentru pudrat
Amestecam faina cu praful de copt si sarea.
Ouale le mixam bine cu zaharul, pana obtinem o pasta cremoasa. Adaugam untul, amestecam bine si apoi adaugam, alternativ, cate putin lapte si faina.
Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt (sau unsa si pudrata cu faina) si presaram deasupra piersicile.
Coacem prajitura la 180 grade, pentru 40-50 de minute.
Foarte rapida,arata bine si probabil gustoasa!Multumesc pt. reteta!
Cu mare drag 🙂