009 

 De cand am citit aceasta reteta am stiut ca va fi o prajitura absolut geniala! Este combinatia perfecta de arome si – pentru cunoscatori – este o varianta de banana bread, dar cu pere. Delicios! 🙂

Ingrediente

210 gr faina
2 lingurite praf de copt (aprox 1 pliculet)
un praf de sare
100 g unt
100 gr zahar
2 oua
esenta de vanilie
5-6 pere taiate cubulete
150 gr de ciocolata maruntita

Incepeti prin a porni cuptorul sa se incalzeasca si ungeti o forma de copt.

Amestecati faina cu sarea si praful de copt. Sa nu uitati de sare! Este esentiala pentru ca activeaza praful de copt.

Bateti bine untul moale cu zaharul si incorporati treptat ouale, apoi faina si esenta de vanilie.

La final, amestecati in compozitie perele si ciocolata, dar sa amestecati usor, cu o lingura de lemn sa nu se sfarme tare. Eu am avut pere foarte moi si oricat de atenta am fost tot un sos de pere am facut :))

Se da la cuptor pana trece de testul cu scobitoarea – poate sa fie nevoie si de o ora, asa ca inarmati-va cu rabdare si savurati aroma care va invalui casa! 🙂

011