De cand am citit aceasta reteta am stiut ca va fi o prajitura absolut geniala! Este combinatia perfecta de arome si – pentru cunoscatori – este o varianta de banana bread, dar cu pere. Delicios! 🙂
Ingrediente
210 gr faina
2 lingurite praf de copt (aprox 1 pliculet)
un praf de sare
100 g unt
100 gr zahar
2 oua
esenta de vanilie
5-6 pere taiate cubulete
150 gr de ciocolata maruntita
Incepeti prin a porni cuptorul sa se incalzeasca si ungeti o forma de copt.
Amestecati faina cu sarea si praful de copt. Sa nu uitati de sare! Este esentiala pentru ca activeaza praful de copt.
Bateti bine untul moale cu zaharul si incorporati treptat ouale, apoi faina si esenta de vanilie.
La final, amestecati in compozitie perele si ciocolata, dar sa amestecati usor, cu o lingura de lemn sa nu se sfarme tare. Eu am avut pere foarte moi si oricat de atenta am fost tot un sos de pere am facut :))
Se da la cuptor pana trece de testul cu scobitoarea – poate sa fie nevoie si de o ora, asa ca inarmati-va cu rabdare si savurati aroma care va invalui casa! 🙂
Yummy:))
arată absolut delicios 😀 cam la ce temperatură trebuie ţinută? mulţumesc. 😀
cam la 200 de grade 🙂
delicios!!nimanui nu i-a venit sa creada ca eu l-am facut…se asteptau ca raspunsul sa fie: mama
ma bucur mult ca ti-a placut reteta! 🙂
pot sa pun bicarbonat in loc de praf de copt? cam cat oare?
Briana nu sunt sigura ca e cea mai buna solutie, dar undeva la 1-1 1/2 lingurite