IMG_7326

Prajitura asta isi merita subtitlul de „Prajitura cu capu-n nori”. Nu mi-a iesit nici pe departe ce planificasem: am uitat ingrediente, am inlocuit ingrediente si am si uitat sa ung cu ou!
Ei bine, cam pe cand am ajuns sa bag prajitura in cuptor aproape ca plangeam deja de nervi! Si apoi am taiat-o cam in doru’ lelii …. dar apoi ce mi-a mai placut! Nu ma mai puteam opri din mancat, felie dupa felie. Merge perfect langa o cafea.

IMG_7328

Ingrediente

250 gr unt
180 gr zahar
1 ou
2 linguri smantana
450 gr faina de la Boromir
1 pliculet praf de copt
un praf de sare

4 oua
50 gr nuca macinata
100 gr mac macinat
150 gr zahar

Se freaca mai intai zaharul cu untul, se adauga apoi oul, smantana si se amesteca bine.

Amestecati faina cu praful de copt si sarea si adaugati treptat in amestecul de unt. Incorporati faina pana obtineti aluatul.

Puneti aluatul la rece – cam o ora- doua.

Intre timp pregatiti al doilea strat.
Bateti spuma cu un praf de sare albusurile de la cele 4 oua.
Galbenusurile amestecati-le cu zaharul, apoi cu nuca si macul. Adaugati usor si spuma.

Scoateti aluatul de la frigider si puneti deoparte putin pentru a face niste „zabrele” de aluat la final.
Intindeti aluatul in tava si turnati peste amestecul cu nuca si mac. Din aluatul ramas puneti deasupra prajiturii forme dupa cum doriti.
Daca tineti minte si nu sunteti uituci ca mine ;)) puteti unge prajitura si cu un ou.

Se da la cuptor cam 40-50 de minute sau pana trece de testul cu scobitoarea.

IMG_7320