IMG_2110

IMG_2128

Ingrediente

4 oua
125 gr unt
300 gr faina
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare
100 gr migdale
3 morcovi mari
200 gr zahar
150 gr smantana de la Lactitalia
200 gr Mascarpone de la Lactitalia
3 linguri zahar pudra
esenta de vanilie
coaja proaspat rasa de lamaie
cirese confiate

IMG_2076

Am inceput prin a curata morcovii, i-am taiat bucatele si i-am pus in robot alaturi de migdale si i-am maruntit bine impreuna.

IMG_2078

IMG_2079

Intr-un vas am batut bine untul cu zaharul, am adaugat treptat ouale si smantana. Ulterior am incorporat incet faina amestecata in prealabil cu praful de copt si sarea.

IMG_2087

Cand am obtinut un aluat omogen, am adaugat amestecul de morcovi si de migdale si am amestecat bine.

IMG_2089

IMG_2090

Am turnat compozitia in tava si am dat la cuptor aproximativ o ora, pana cand o scobitoare introdusa in prajitura iesea uscata.

IMG_2108

Am lasat prajitura sa se raceasca si am pregatit glazura de mascarpone. Am amestecat mascarpone cu esenta de vanilie si zaharul pudra si l-am intins peste prajitura. Eu am dorit o crema mai fina, care sa curga. Daca doriti una mai compacta, amestecati in mascarpone si ricotta.
Am ornat cu cirese confiate si am razuit deasupra coaja de lamaie.