Ingrediente
4 oua
125 gr unt
300 gr faina
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare
100 gr migdale
3 morcovi mari
200 gr zahar
150 gr smantana de la Lactitalia
200 gr Mascarpone de la Lactitalia
3 linguri zahar pudra
esenta de vanilie
coaja proaspat rasa de lamaie
cirese confiate
Am inceput prin a curata morcovii, i-am taiat bucatele si i-am pus in robot alaturi de migdale si i-am maruntit bine impreuna.
Intr-un vas am batut bine untul cu zaharul, am adaugat treptat ouale si smantana. Ulterior am incorporat incet faina amestecata in prealabil cu praful de copt si sarea.
Cand am obtinut un aluat omogen, am adaugat amestecul de morcovi si de migdale si am amestecat bine.
Am turnat compozitia in tava si am dat la cuptor aproximativ o ora, pana cand o scobitoare introdusa in prajitura iesea uscata.
Am lasat prajitura sa se raceasca si am pregatit glazura de mascarpone. Am amestecat mascarpone cu esenta de vanilie si zaharul pudra si l-am intins peste prajitura. Eu am dorit o crema mai fina, care sa curga. Daca doriti una mai compacta, amestecati in mascarpone si ricotta.
Am ornat cu cirese confiate si am razuit deasupra coaja de lamaie.
Am sters din greseala un comentariu Anonim. Il redau aici :
ce cantitate de morcovi ai pus?
Am uitat sa mentionez ingredientul de baza. Am facut corectura in reteta 😉
buna…am facut si eu zilele acestea prajituica cu morcovo..a ta pare de vis:)yummy
@Just me – mersi 🙂 migdalele o fac tare crocanta ;))
ce dimensiune are forma ta?
12/26 cm