Hazelnut &almond cake


Reteta am gasit-o in cartea de bucate a Sandei Marin si m-a tentat doarte mult aluatul cu atatea alune. Si am avut dreptate pentru ca este un aluat exceptional si vi-l recomand cu caldura pentru orice tort. Eu sigur o mai repet! 
Ingrediente
100 gr alune de padure
100 gr migdale
8 oua
200 gr zahar
1 lingurita esenta de vanilie*
100 gr pesmet 
1 lingura de faina
Crema
250 ml lapte 
125 gr zahar
4 galbenusuri
200 gr unt 
vanilie
*esenta de vanilie o fac eu, cu vodka si pastai de vanilie; daca folositi esenta puneti cam jumatate de sticluta
Macinati alunele de padure cu migdalele – eu le-am pus in robotul de bucatarie. Alunele le-am avut curatate, dar migdalele le-am macinat cu tot cu coaja.
Galbenusurile se freaca cu zaharul si vanilia, apoi se adauga pesmetul, faina, alunele si migdalele macinate si la final se incorporeaza usor albusurile batute spuma cu un praf de sare. 
Se toarna compozitia intr-o forma unsa cu unt si se coace cam o ora. 
Aluatul se lasa sa se raceasca si se umple apoi cu crema.
Hazelnut &almond cake


Pentru crema am pus laptele la incalzit impreuna cu zaharul si vanilia. Cand laptele sta sa dea in clocot si zaharul s-a dizolvat, l-am luat de pe foc si l-am lasat sa se raceasca usor. Atunci am turnat laptele peste galbenusurile batute bine si am pus din nou pe foc si am amestecat pana s-a ingrosat. 
Crema o las sa se raceasca putin si apoi adaug untul taiat in cubulete mici.