In original, am gasit aceasta reteta cu numele de negresa cu mere. Seamana mult cu o negresa…doar ca nu are ciocolata :))
Are insa acelasi aluat, aceasi crusta la suprafata. Si are uriasul avantaj ca merge foarte repede si este solutia perfecta pentru un desert bun si cu fructe.
Ingrediente
100 gr unt
150 gr zahar
1 ou
3 mere
120 gr faina
1/4 lingurita sare
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita scortisoara (gasiti scortisoara aromata aici)
Amestecati faina cu sarea, praful de copt, bicarbonatul si scortisoara. Lasati deoparte.
Intr-un alt vas, bateti bine untul cu zaharul si oul, pana obtineti o consistenta pufoasa. Incorporati treptat amestecul cu faina.
Cand ati omogenizat aluatul, adaugati merele curatate si taiate cubulete (sau felii). Amestecati usor, turnati aluatul intr-o tava si coaceti pentru 35-40 de minute.
Delicioasa. Am gatit-o impreuna cu prichindeii si a avut mare succes! Multumim, Ama!
Este foarte buna, am facut-o anul trecut si acum mi-am amintit de ea si o sa fac iar, chiar acum 🙂
Ma bucur mult ca ti-a placut! <3