IMG_1308

Aceasta prajitura este si foarte simplu de facut si foarte aromata, desi integrarea marului in aluat poate crea anumite probleme cu forma, pentru ca aluatul este mult mai sfaramicios decat in mod normal.

IMG_1298

Va marturisesc ca daca imi foloseam forma din metal cred ca nu aveam nici o sansa sa scot prajitura intreaga cat era calda. Asa, folosind forma speciala de la Tupperware (pe care v-am mai prezentat-o si aici) am rasturnat prajitura de indata ce am scos-o din cuptor si am putut-o savura anburinda.

Pe langa gustul puternic de mere, aroma de lamaie face prajitura un pic acrisoara, proaspata si usoara.

IMG_1307

Ingrediente

50 gr unt
200 gr zahar
2 oua
400 gr faina
1 lingurita praf de copt
un praf de sare
2 mere mari
zeama de la o jumatate de lamaie
optional si coaja rasa

Frecati untul cu zaharul, adaugand treptat ouale.
Incorporati apoi faina amestecata cu praful de copt, adaugand ulterior merele date pe razatoare si zeama de lamaie.

Compozitia asttfel obtinuta o puneti in forma speciala si o dati la cuptor pentru aproximativ 40-50 de minute.
Se poate servi foarte calda! 😉

IMG_1309

Pentru mai multe informatii despre produsele Tupperware o puteti contacta pe doamna Mia Lupea la mia_lupea@yahoo.com sau 0722 433277 / 0740 760303.