Aceasta prajitura este si foarte simplu de facut si foarte aromata, desi integrarea marului in aluat poate crea anumite probleme cu forma, pentru ca aluatul este mult mai sfaramicios decat in mod normal.
Va marturisesc ca daca imi foloseam forma din metal cred ca nu aveam nici o sansa sa scot prajitura intreaga cat era calda. Asa, folosind forma speciala de la Tupperware (pe care v-am mai prezentat-o si aici) am rasturnat prajitura de indata ce am scos-o din cuptor si am putut-o savura anburinda.
Pe langa gustul puternic de mere, aroma de lamaie face prajitura un pic acrisoara, proaspata si usoara.
Ingrediente
50 gr unt
200 gr zahar
2 oua
400 gr faina
1 lingurita praf de copt
un praf de sare
2 mere mari
zeama de la o jumatate de lamaie
optional si coaja rasa
Frecati untul cu zaharul, adaugand treptat ouale.
Incorporati apoi faina amestecata cu praful de copt, adaugand ulterior merele date pe razatoare si zeama de lamaie.
Compozitia asttfel obtinuta o puneti in forma speciala si o dati la cuptor pentru aproximativ 40-50 de minute.
Se poate servi foarte calda! 😉
Pentru mai multe informatii despre produsele Tupperware o puteti contacta pe doamna Mia Lupea la mia_lupea@yahoo.com sau 0722 433277 / 0740 760303.
Salut,
Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef
Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.
Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.
Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".
Toate cele bune,
Vincent
Petitchef
Ce bine arata…Imi place foarte mult blogul tau ! Pupici !
Stimate Vincent, acesta este ultimul comentariu de acest gen pe care il trec de moderare!
Te rog mult de tot, inainte sa trimiti astfel de comentarii spam sa PRIVESTI blogul pe care il "inviti"
Intamplarea face ca acest blog avea deja linkul catre site-ul vostru de multa vreme deja, dar voi ati ales sa nu mai preluati retete de aici. Cu toate astea am pastrat logo-ul si linkul catre voi.
La primul tau comentariu (identic cu acesta) am considerat ca este o scapare, dar de aceasta data am decis sa scot linkul catre voi pentru ca dati dovada de prea multa lipsa de profesionalism si seriozitate.
Asadar, va rog sa nu imi mai lasati astfel de comentarii deoarece nu vor trece de moderare!
@Ana-Maria – multumesc mult de tot! 🙂
[…] 2. Prajitura cu mere si lamaie […]