Una dintre prajiturile mele preferate, pentru ca are multe fructe si o crusta crocanta si aromata cu scortisoara!

Ingrediente 

250g faina
175g unt
100g zahar
½ lingurita scortisoara
2 linguri zahar cristale mari (decorativ)
1 mar
2 oua mari
1 lingurita praf de copt
225g fructe de padure

Amestecati intr-un vas faina cu zaharul si untul, pana aveti mici bilute de aluat sfaramcios. Scoateti din aceasta compozitie cam 5 linguri, pe care le amestecati cu scortisoara si zaharul decorativ – eu am avut zahar roz ;).
Marul dat pe razatoare il amestecati bine cu ouale batute.
Fructele de padure (congelate) le pudrati cu putina faina si scuturati bine vasul in care sunt, astfel incat sa fie imbracate in faina. Astfel ele isi pastreaza mai bine forma in aluat.

Adaugati praful de copt in aluatul de mai sus, apoi adaugati amestecul de mar si ou amestecand cu grija. Adaugati la final fructele de padure, amestecand cu si mai mare grija si cat mai putin, pentru a nu le sparge.

Puneti amestecul intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt si imprastiati deasupra aluatul amestecat cu scortisoara si zahar, pe care l-ati pus deoparte la inceputul retetei.

Puneti prajitura in cuptorul incins pentru aproximativ 1 ora si 20 de minute, avand grija sa nu se arda deasupra.
Cand este gata, scoateti-o din tava si lasati-o sa se raceasca inainte de a o servi.

(sursa)