009 

Capsuni. Cine sa le reziste?
Fie ca e plin sezon, fie ca le aveti la congelator, aceasta prajitura – cu toate aromele ei – este pur si simplu perfecta. Cu aluat moale, usor umed, aromata de savoarea capsunilor, invelita in ciocolata si parfumata de putin busuioc.

Ingrediente
4 oua
250 gr zahar
250 gr mascapone
250 gr faina
praf de copt
250 gr capsuni

006 

Bateti bine ouale cu zaharul pana obtineti o textura pufoasa. Atunci adaugati treptat mascarpone si faina amestecata cu praful de copt.
La final integrati usor capsunile si turnati aluatul in forma de chec sau de guguluf (eu am folosit un guguluf Tupperware).

Dati la cuptor pentru aproximativ o ora.

Lasati putin sa se raceasca prajitura, rasturnati-o si cand s-a racit complet adaugati glazura de ciocolata (ciocolata topita in putin lapte).

Serviti prajitura alaturi de putin busuioc.

001

 

Reteta am gasit-o aici.