Inainte de toate, vreau sa va marturisesc ca m-am bucurat tare mult ca am descoperit ca exista pe piata o gama atat de diversificata de produse fara gluten. Din fericire, in familia noastra nu sufera nimeni de intoleranta la gluten, dar e bine sa ai o alternativa la produsele de grau, uneori si cat sa ii dai organismului o pauza, dar ma gandesc si ca in cateva luni voi reincepe aventura diversificarii si imi va fi viata ceva mai usoara.

Am avut norocul sa pot testa mai multe produse de la Dr. Scharr, in cadrul campaniei lansate de Gourmandelle – gasiti aici mai multe detalii.
Nataliei i-am pregatit sandwichuri pentru gradinita cu painea fara gluten, iar la micul dejun ne-am bucurat de biscuitii si cerealele tot fara gluten. Mai am de probat pastele, dar din experienta avuta cu restul produselor, sunt convinsa ca sunt delicioase si nici nu se simte ca sunt de dieta.
Dar pentru azi am pregatit o reteta cu multa ciocolata, dovada ca se pot face si deserturi delicioase fara gluten, iar o persoana care e nevoita sa tina un regim fara gluten sau alege sa aiba o astfel de dieta, nu trebuie sa se lipseasca de deserturi delicioase! 🙂

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ingrediente 

6 oua
150 gr zahar
70 gr cacao
200 gr faina Mix Patisserie de la Dr. Scharr
1 plic praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
100 gr zucchini

Glazura:
100 gr smantana
200 gr ciocolata
optional: nuca pisata

Preincalziti cuptorul la 180 de grade.
Incepeti prin a da pe razatoare zucchini (cu tot cu coaja). Asezati-l apoi pe un servet de bucatarie (de hartie), astfel incat sa se absoarba umezeala in exces pana pregatiti voi aluatul.

 Amestecati faina cu cacao, praf de copt si bicarbonat de sodiu.
Bateti bine ouale cu zaharul, apoi integrati treptat amestecul de faina cu cacao. La final, renuntati la mixer si amestecati usor zucchini cu o lingura de lemn.

Turnati amestecul intr-o forma de chec si dati la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. Aluatul este destul de umed, deci va fi nevoie sa fiti atenti cu el. Daca observati ca nus e coace in mijloc, dar risca sa se arda, acoperiti-l pentru a-l ajuta sa se coaca bine.

Dupa ce s-a racit, pregatiti glazura de ciocolata, topind in bain-marie ciocolata amestecata cu smantana. Dupa ce ati acoperit prajitura cu glazura, puteti presara putina nuca pisata.