Ingrediente
250 gr faina
60 gr nuca de cocos
1/2 pliculet praf de copt
un praf de sare
120 gr afine
150 gr mascarpone
1 ou
50 gr ulei
50 gr zahar
Afinele se pudreaza cu putina faina pentru a ramane cat mai intregi in timpul coptului.
Se amesteca oul cu zaharul, apoi se adauga uleiul si mascarpone.
Separat, se amesteca faina cu nuca de cocos, praful de copt si sarea. Acest amestec uscat se incorporeaza in amestecul cu mascarpone. Cand ati obtinut un aluat omogen, adaugati usor si afinele, amestecand cu grija sa nu le spargeti.
Turnati aluatul intr-o forma de copt tapetata cu hartie de copt si coageti-l pentru 45-50 de minute la 180 de grade.
ai facut intr-o tava normala de chec? sau cantitatile sunt ptr o tava mai mare?
se poate inlocui mascarpone cu altceva?eu am facut o varianta cu sirop de artar in loc de zahar si ulei de cocos in loc de ulei.a iesit buna!Multumim pt tot!
Ce bine arata 🙂 trebuie sa ma chinui sa inlocuiesc din ingrediente sa o fac pt. baietelul meu care are intoleranta la gluten , lactate, soia si banana..am facut sambata budinca de chia cu pudra de roscove ..un real succes :))