Solutia consta tot in putina planificare si in utilizarea la maxim a congelatorului.
Conceptul de a gati mai mult si de a congela surplusul nu este unul nou. Totusi sunt cateva metode si retete care se aplica mai bine acestui principiu. Eu am mai publicat cetave idei pentru congelator si pe viitor voi continua cu o varietate cat mai mare de retete la care sa puteti apela.
Mancarea o puteti congela astfel fie cand gatiti intr-o zi o portie dubla si jumatate o congelati pentru o data viitoare sau sa dedicati o zi intreaga gatitului, cand veti gati in cantitati industriale si veti asigura mesele pentru mai multe zile.
Pentru inceput va propun o reteteta incredibila pentru carnea de porc.
Ingrediente
carne de porc – eu am folosit spata taiata fasii
1 capatana de usturoi
2 linguri de miere
2 lingurite fulgi de chilli
5-6 linguri de sos de soia
ulei (de masline optional)
Faceti marinata din usturoiul dat pe razatoarea fina (ca pentru mujdei), miere, chilli, sos soia si ulei. Amestecati bine pana cand ingredientele se omogenizeaza.
Adaugati fasiile de carne de porc si amestecati din nou ca marinata sa imbrace bine carnea.
Cu o lingura mare puneti carnea in pungi speciale de congelator in cantitatea pe care o doriti si pe care stiti ca o consuma familia voastra.
Punga incercati sa o aranjati intr-o forma dreptunghiulara pentru a ocupa cat mai putin spatiu pe raftul congelatorului.
Cand doriti sa o gatiti, scoateti punga din congelator, decongelati si prajiti in tigaie.
*Daca vreti sa incercati reteta fara congelare, tineti carnea in marinata minim 4 ore. Ideal ar fi sa o lasati peste noapte!
este super ,am incercat-o si mi-a placut 😉
ma bucur mult 🙂
Buna Ama,
Pe mine m-ar interesa cam cita carne ai folosit la aceasta reteta?
@Lale – cam 500-600 gr 🙂