0
4 In Dezvoltare personala/ Organizare

Plan de indeplinire a obiectivelor

“Obiectivele care nu sunt trecute pe hartie sunt doar dorinte.”

Cred ca am auzit sfatul acesta de sute de ori si de la toti autorii de dezvoltare personala pe care i-am citit: daca doriti sa va atingeti obiectivul, trebuie sa il scrieti pe hartie!
In primul si primul rand, acest pas este esential pentru a va clarifica in minte obiectivul. O data definit, el este mai usor de atins si va da o satisfactie mai mare cand este indeplinit.
In al doilea rand, un obiectiv clar definit trebuie sa va arate si pasii pe care trebuie sa ii faceti pentru a-l indeplini. Nu e suficient sa iti spui: voi slabi 10 de kg sau voi deveni propriul meu sef. Este important sa definesti si cum ajungi acolo.

Voi lua exemplul cu slabitul pentru a ilustra planul meu de mai jos.
Obiectiv: sa slabesc 10 kg
Prioritati: 1. Sa renunt la dulciuri (am o problema cu ciocolata) 2. Sa incep sa fac sport 3. Sa nu mai mananc dupa 6 seara
Strategii: 1.1. Sa nu mai cumpar dulciuri 1.2 Sa am alternative sanatoase (boabe de cacao, un ceai negru “ciocolata belgiana”, fructe (uscate), alune etc) 1.3. Sa imi notez la vedere de ce fac asta 1.4. Cand nu mai pot de pofta, sa fac sport 🙂 1.5 Sa fac public planul meu, in speranta ca privirea critica a celor din jur ma va opri 🙂 s.a.m.d.

Vedeti, deja am un plan concret! In cateva minute.
Planul functioneaza in orice domeniu, dar mie una mi se pare ca este cel mai util in plan profesional.

Astept cu interes impresiile voastre! 🙂

plan de indeplinire a obiectivelor

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Mama Aluniţă
  25/09/2015 at 13:52

  Am primit de curand ca tema un plan din asta. Simt nevoia de ajutor ca sa ma las de fumat si am apelat la programul Stop Fumat, unde faci un plan, vorbesti cu psiholog, iei niste medicamente date de doctor – treaba serioasa. Iar primul pas ar fi sa scriu motivele pt care vreau sa ma las si activitatile cu care pot inlocui tigara. Va fi greu, pt ca nu am mai incercat niciodata (nici lasatul de fumat, nici actiunile organizate metodic), dar sper sa imi iasa. La un moment dat 😉

  • Reply
   amanicolae
   26/09/2015 at 19:40

   Oh, mult succes! Eu am constatat ca daca scriu pe hartie am sanse mult mai mari sa ma tin de treaba 🙂

 • Reply
  Mama
  27/09/2015 at 16:20

  Buna, Ama.
  Eu am intotdeauna o lista de prioritati. Si lista mea e impartita in doua. Prioritati personale si cele profesionale. Obiectivele mari le trec separat, pe prima pagina a agendei pe care o incep in fiecare an. Si, intr- adevar, functioneaza!

  Ce e scris e ca si realizat… incepi sa actionezi in directia a ce ti-ai propus.

  • Reply
   amanicolae
   30/09/2015 at 03:34

   Si eu imi impart pagina zilnica in mai multe zone.. 🙂 mi-am dat seama ca am nevoie de asta si pentru ca, avand non stop copii mici in preajma, nu raspund mereu de programul meu. si atunci stiu ce am de facut in functie de programul celor mici.

  Leave a Reply