0
0 In Curatenie/ Organizare

Plan de curatenie – februarie 2

plan curatenie februariePlan de curatenie – februarie (2)

 

Saptamana trecuta am publicat o prima lista de curatenie pentru luna februarie (o gasiti aici), iar in aceasta saptamana continui cu alte cateva activitati aflate pe lista mea si sper sa va inspire si pe voi.

1. Curata masa din bucatarie si/sau living. Daca ai coltar, trage coltarul, improspateaza tapiteria, fa ordine si in cutiile de depozitare.
*ocazional, la noi e neaparata nevoie sa trag coltarul si sa pot sterge bine-bine tot ce strange dupa mesele cu doi copii. Chiar daca Natalia e deja mult mai grijulie, e tot copil si accidente se intampla. Dar Robert e la varsta unde crede ca mancarea arata mai bine pe jos decat in farfurie, deci pe langa sters pe jos, trebuie sa sterg bine lemnul de la masa si scaune. Cu ocazia asta, imi place sa pun un pic in ordine zona de depozitare din lada coltarului.
2. Coase hainele cu mici defecte (mici rupturi, nasturi desfacuti etc)
*tin un cosulet in care arunc hainele care au suferit mici accidente: rupturi, nasturi desfacuti, cusaturi desirate etc si s-a cam umplut, deci nu ar strica o mica sesiune de cusut 🙂
3. Spala usa/usile de la intrare. Spala sau schimba covorasele de la intrarea in casa.
*la noi usile de la intrare se murdaresc si se prafuiesc foarte repede, deci e ceva ce tot trebuie sa fac. Covorasul din exterior doar il scutur, cel din interior il spal si pun altul curat.
4. Sorteaza hainutele copiilor. Cele ramase mici sau deja prea groase, pune-le intr-o cutie pentru pastrat, donat sau vandut.
*am observat ca cei mici deja transpira in hainele de iarna, deci incep sa le cam scot. Plus, elimim ce le-a ramas deja mic. Fac loc incet pentru “colectia” de primavara.
5. Spala carpele pe care le folosesti la curatenie. Arunca ce este deja prea uzat. 
*aici mai adaug si faptul ca vreau sa tai in carpe mici un cearceaf vechi, la care am renuntat de curand.

 


Iti place sa fii organizata? Rasfoieste aici categoria mea speciala despre Organizare

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply