Nimic nu se compara cu prajitura cu mere a bunicii, dar tot am fost curioasa de retete traditionale de prin alte parti ale tarii, asa ca am decis sa incerc aceasta versiune, asa cum a prezentat-o Radu Anton Roman in cartea Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ingrediente
Aluatul
350 gr de unt*
350 gr de faina alba
250 ml smantana
2 linguri de zahar
Atentie! Aluatul se pregateste cu o zi inainte.
Atentie! Aluatul se pregateste cu o zi inainte.
Umplutura
1.5 kg mere
2 linguri de zahar
2 plicuri zahar vanilat
3 linguri de unt
100 gr de stafide
* In reteta originala, autorul spune un pachet si jumatate de unt
- Amestecati bine untul cu faina, smantana si zaharul. Aluatul obtinut il puneti intr-o craticioara acoperita si il lasati la frigider peste noaptea si il scoateti cu o ora inainte de prepararea placintei.
- Dati merele pe razatoare mare.
- Incingeti untul intr-o tigaie si puneti merele la aurit.
- Cand au inceput sa isi schimbe culoarea, adaugati zaharul si stafidele. Luati apoi de pe foc si lasati putin la racit.
- Aluatul scos din frigider cu o ora inainte, il impartiti in doua si intindeti foaia pe marimea tavii folosite.
- Ungeti tava cu unt, intindeti prima foaie, intepati-o cu furculita si dati-o la copt pentru aproximativ 15 minute.
- Scoateti tava din cuptor, puneti amestecul de mere si stafide si acoperiti cu a doua foaie. Intepati-o si pe aceasta cu furculita.
- Dati placinta la cuptor pentru aproximativ o jumatate de ora sau pana s-a rumenit frumos.
Se serveste preferabil calda 🙂
Aboneaza-te! Introdu adresa ta si vei primi pe mail fiecare reteta publicata:
Delivered by FeedBurner