6854633406_05c20f0ff3_o
IMG_1571

Am impresia ca aceasta primavara a navalit pur si simplu peste noi. Brusc am trecut de la zile geroase, la zile calde si frumoase, de iti e mai mare dragul sa stai afara. Si daca pot si gati in curte, cu atat mai bine 🙂

De aceea presimt ca zilele de glorie ale gratarului Outdoor Chef abia incep 🙂

Va povesteam si in postarile anterioare pe acest subiect, ca mi-am ales din oferta celor de la Grill Society gratarul pe carbuni. Probabil pentru ca beneficiez de luxul unei curti micute.
Dar cu fiecare utilizare ma tot minunez cat de usor si de rapid este sa faci un gratar. Si desi mai fac stangacii si ma trezesc cu fum in ochi de lacrimez minute in sir, tot nu as renunta la mirosul dulceag de fum.

Pentru acest inceput de primavara am decis sa incerc ceva usor – si de mancat, si de facut.

Cum am inceput sa cochetez tot mai mult cu dieta paleo (ca stil de viata, nu ca dieta propriu-zisa, desi nu stiu daca voi putea vreodata sa renunt la bucuria framantarii unui aluat si la farmecul de a trezi la viata drojdia), am decis sa incerc o reteta de pizza putin mai altfel – fara aluat si fara gluten. Iar blatul de pizza l-am inlocuit cu….dovlecel 🙂

IMG_1574
Ingrediente

1 dovlecel putin mai mare
putina pasta de tomate
oregano
masline
salam picant
cascaval
ulei de masline

Am facut mai intai focul in gratar si dupa ce l-am pornit, l-am inchis si am intrat in casa sa prepar pizza.

IMG_1565

Dovlecelul l-am taiat in rondele usor oblice, astfel incat sa maresc cat mai mult suprafata.

Am uns fiecare feliuta cu putin ulei de masline, apoi cu putina pasta de tomate. Am sarat usor si am presarat din belsug oregano – mie imi place mult 🙂

IMG_1561

Am presarat putine masline taiate, am pus peste feliutele de salam si cascavalul.

IMG_1564

Am pus feliutele astfel pregatite pe gratar si le-am lasat acolo pentru aproximativ 20-30 de minute.

IMG_1570

IMG_1568

Mi-a placut la nebunie aceasta varianta rapida si usoara de pizza.

IMG_1572