De la o vreme, la inceputul fiecarei luni, alcatuiesc un calendar mai special cu activitati si sarbatori pentru Natalia. In calendarul pe luna septembrie ( pe care il gasiti aici, in caz ca aveti nevoie de inspiratie), ziua de azi este dedicata unei pizza cu branza.
Am vrut ceva simplu de facut, nu prea incarcat, astfel incat sa il poata manca si Natalia cu usurinta. Si am dat de aceasta reteta si pot spune ca am descoperit un aluat minunat de pizza, foarte elastic, crocant si subtire.

Iata si cum am procedat.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ingrediente

pentru aluat:
200 ml apa calduta
1/2 cubulet de drojdie
1 lingurita zahar
2 linguri ulei de masline
350 gr faina

pentru topping:
1/2 din aluatul de mai sus
2 linguri unt moale
4 catei de usturoi
50 gr telemea
50 gr cascaval
piper

Am dizolvat drojdia si zaharul in apa si l-am lasat sa se activeze pentru aproximativ 10 minute.
Am pus 250 gr de faina intr-un vas si am turnat treptat apa cu drojdie, integrand faina cu miscari circulare. Am adaugat apoi si uleiul, iar restul de faina am adaugat-o treptat si m-am oprit cand am avut un aluat care nu mi se mai lipea de maini sau de vas.
Eu nu am folosit intreaga cantitate de faina, dar depinde de faina si de umiditate, deci cel mai sigur e sa va orientati dupa aluat.

Din momentul in care nu se mai lipea aluatul de maini, am mai framantat aluatul pentru inca aproximativ 10 minute. Apoi l-am lasat la crescut pentru o ora intr-un vas acoperit, uns usor cu ulei.

Cat timp aluatul crestea, am pornit si cuptorul, sa fie bine incins si am pregatit toppingul.
Am dat pe o razatoare fina usturoiul si branzeturile si le-am amestecat bine cu untul.

Dupa ce aluatul a crescut, l-am mai framantat o data foarte usor si l-am taiat pe jumatate.
O jumatate a ajuns la congelator (pentru o ocazie viitoare, cand va fi dezghetat la temperatura camerei timp de 6-8 ore), iar cealalta jumatate am intins-o cat mai subtire (si e foarte elastic aluatul!) si am acoperit-o cu amestecul de branza si usturoi.

Am pus pizza in cuptorul incins pentru aproximativ 20 de minute (m-am orientat sa fie rumenita si inainte sa o scot de tot, am ridicat un colt sa ma asigur ca e copt bine aluatul) si am servit-o calda.
Nu mai e nevoie sa va spun ca a avut un succes URIAS! 😉