Dupa ce am trecut peste aceasta prejudecata, m-am lovit de alta. In mintea mea (si memoria papilelor mele gustative), tarhonul se potriveste cu carnea de porc. Cum sa pun tarhon pe pui?
Si uite asa, avand de trecut doua obstacole culinare, mi-am luat inima in dinti, am privit gales pieptul de pui care risca sa fie sacrificat pe altarul experimentelor culinare si am inceput sa gatesc.
In primul rand aveti nevoie de piept de pui cu tot cu piele. Eu asa il prefer, ignorand cu desavarsire aportul caloric mai ridicat. Il taiati in doua, la jumatate si il sarati.
Intr-o tigaie puneti la incins 2 linguri de unt cu 2 linguri de ulei de masline. Caliti pieptul de pui in tigaie, pana cand pielea prinde o culoare apetisanta.
Puneti apoi puiul intr-o tava, turnati peste el o jumatate de cana de suc de portocale, 1 cana supa de pui si presarati cu tarhon.
Dati la cuptor pana cand sosul scade cam la jumatate.
Este o minunatie de reteta. Carnea este foarte frageda (ai jura ca nu e piept!) si puternicele arome amestecate ale portocalelor si tarhonului dau un rezultat neasteptat de gustos. Eu l-am servit cu pireu pufos si salata verde.
Ingredients:
4 chicken breasts, skin attached
2 tablespoons butter
2 tablespoons olive oil
Salt and pepper
1/2 cup orange juice
1 cups chicken broth
2 sprigs tarragon
Season with sald and pepper and serve with mashed potatoes.
Looks delicious!
Congratulations!
teilor /krasi/
Arata super bine, am salvat reteta pentru viitor, te astept cu un premiu pe blogul meu.
Piure, nu pireu!
arata extraordinar….si e o combinatie…cel putin inedita, o sa incercam 🙂
maaaaaaaaaaaaaaaaaaama ce tare!se va face sigur
@teilor – thank you very much and welcome to my blog 🙂
@Vicky – multumesc mult pentru premiu :*
@ana & antzu – incercati cu incredere 🙂
@Anonim – in primul rand iti atrag atentia ca din moment ce ai venit aici sa dai lectii, o norma minima a bunului simt iti cerea sa te prezinti. Nu iti cer CNP-ul, un „Georgel” era suficient sa indeplinesti o norma elementara a bunului simt.
In acelasi timp nu pot sa trec peste tonul tau scandalizat din „corectura”. Iti reamintesc ca a gresi este uman si nici nu e nevoie sa ne comportam aici de parca am gresit intr-o lucrare academica.
TOTUSI!
Tin sa te atentionez ca pe viitor cand vrei sa dai lectii, sa te documentezi daca nu cumva tu esti cel care greseste.
Pentru ca o simpla si banala consultare a DEX-ului ti-ar fi dovedit ca AMBELE forme sunt corecte.
Pe viitor controleaza-ti tonul si revolta in fata unui lucru lipsit pana la urma de importanta si gandeste-te de doua ori inainte sa imbraci haina de moralizator.
Salut,
Suna apetisant reteta si as vrea sa o incerc, am doar o mica nelamurire: de unde pot sa fac rost de o cana supa de pui?
Am vazut si la televizor ca se foloseste in multe retete si ei o puneau din conserve, se gaseste si prin Timisoara? Si daca da, unde?
Multumesc 🙂
@Laura – am mai vazut si eu acea supa la conserva dar nu stiu sa fi aparut si la noi. Daca vrei neaparat o scurtatura poti incerca cubuletele concentrate – sunt si naturiste in DM 🙂 (dar nu stiu cat sunt de bune! 🙂 )
Foarte gustos! Aseara am mancat ultima ramasita.. :)) Noua ne mai place si http://www.foodnetwork.ca/ontv/shows/French-Food-at-Home/recipe.html?dishID=9128&titleid=105739…poate il incerci odata.
@Oana – multumesc! 🙂 am sa incerc 😉
Ciao Ama!! first:i love your blog and second…am incercat si eu aceasta reteta minuanata insaaaaa am tunat-o la maxim deoarece sunt in cehia si e un chin sa gasesc ingredientele care trebuie, am stat jumatate de ora in fata raftului cu mirodenii sa imi dau seama care e tarhonul (limba e absolut de neinteles:))) si nici nu l0am nimerit ca am luat cimbru, so…am facut cu cimbru; apoi unt nu am luat ca la fel…habar nu aveam care e bun si nici nu voriam sa iau pentru prajituri apoi cu cuptorul…neavand cutor numai microunde..l-am pus la microunde insa vasul "special" pentru microunde are gaurele asa ca am pus o punga sa acoere vasul…ce sa mai…o adevarata aventura insa..intr-un final..a iesit f bun si asa!!:))) am sa mai experimentez deacum incolo , sper sa nu iasa asa de hardcore:)))
vai Murmu cat m-a distrat mesajul tau :))) ma bucur ca totusi a iesit ceva :))