piept de pui cu usturoi si miere


Piept de pui cu usturoi si miere
Mereu am emotii cand gatesc pieptul de pui si imi e teama sa nu fie prea uscat. De aceea, de cele mai multe ori, il tai felute subtiri sau il toc cubulete. Foarte rar ma incumet sa il gatesc intreg. Totusi, de aceasta data mi-am facut curaj si rezultatul a fost spectaculos!
Nu doar ca aroma este minunata, dar carnea a iesit extrem de frageda si de suculenta!

Eu am pregatit aceasta reteta in multicooker-ul Heinner, pentru ca asa imi este cel mai comod. Dar o puteti replica fara probleme gatind carnea in tigaie.
Pe multicooker eu am folosit functia de sotare (preferata mea 🙂 ) si apoi am pus pe functia de carne (meat).

Piept de pui cu usturoi si miere

Ingrediente
1/2 kg piept de pui
sare si piper dupa gust
1 lingura de faina
2 linguri de ulei de masline

1 lingura de otet de mere (sau alt otet alb)
1 lingura sos de soia
2 linguri generoase de miere
3-4 catei de usturoi

Pieptul de pui il taiati pe mijloc (pe verticala) daca l-ati cumparat intreg. Eu l-am lasat taiat pe din doua, dar puteti sa il mai taiati o data si pe orizontala si sa aveti felii mai subtiri.

Condimentati pieptul de pui cu sare si piper si apoi treceti-l prin faina.
Incingeti in tigaie (sau multicooker) uleiul si sotati pieptul pana este aurii pe ambele parti.

Piept de pui in multicooker

Adaugati apoi restul ingredientelor: usturoiul dat pe razatoarea fina, otetul de mere, sosul de soia si mierea. Acoperiti si lasati sa se gateasca la foc mic, pana scade si se leaga sosul. In multicooker am pus pe functia Meat si am inchis capacul.

Piept de pui cu usturoi si miere

Cand a fost gata, am servit cu orez cu verdeata si am turnat sosul lipicios si delicios peste carne.

Am descoperit aceasta reteta aici.