2 mere
40 gr unt
2 cepe
2 bucati de piept de pui, cu piele, fara os
4 linguri coniac
100 ml supa de pui
100 ml smantana
putina zeama de lamaie
Dupa ce tocati merele in cubulete, le puneti la calit in untul incins pana se rumenesc.
Le scoateti si le puneti deoparte.
In untul ramas in tigaie se pune ceapa tocata marunt si la scurt timp dupa aceea puiul cu pielea in jos pentru a se rumeni. Intoarceti-l si lasati-l la fel sa se rumeneasca.
Intr-o tigaie mica turnati coniacul si cand s-a incalzit aprindeti-l cu un chibrit si turnati-l peste pui.
Condimentati cu sare si piper, adaugati supa, acoperiti si lasati la foc mic in jur de 15 minute.
Scoateti puiul din tigaie sa se odihneasca. Mariti flacara si dati de cateva ori sosul ramas in tigaie sa dea in clocot si sa se lege. Turnati peste el smantana si merele.
Pieptul de pui il crestati diagonal si turnati peste sosul de mere.
Eu l-am servit cu cartofi natur si patrunjel verde.
Imi place f mult combinatia…si eu fac destul de des sosuri din diverse fructe 🙂
Felicitari si ptr prezentare!
Foarte bun e puiul asta! am facut si eu .Sosul are o savoare deosebita!
Mmm… un deliciu ai facut tu aici! Trebuie probat!
Pupici
"eleganta si foarte savuroasa" – exact pe gustul meu 🙂
Am nimerit la bine…mmmm….
e de incercat reteta asta 🙂 eu faceam de obicei mere cu carne de porc, dar si la pui merge de minune!
eu am incercat dar cu sos de visine 🙂 trebuie sa incerc si cu sos de mere.
Auzi te-ar coafa un MasterChef 😛 (adica ar trebui sa participi la anul)
Alina eu visinele de obicei le folosesc alaturi de carnea de porc. La pui mai folosesc cirese 🙂
Cat despre Mastechef, multumesc 🙂 dar nu e de mine concursul. Cel putin si pentru tonul cu care se vorbeste cu participantii 😀