Acum ceva timp mi-a facut mama cadou doua plantute de busuioc in doua ghivece, de tinut in casa, pe pervaz. Am fost sceptica in legatura cu ele pentru ca nu par capabila sa am grija de plante, dar de data asta mi-am depasit asteptarile – in curand m-am pomenit cu doua tufe bogate de busuioc.
Si cum, oricat m-as chinui, nu pot gati doar cu busuioc, am decis sa fac un sos pesto sa folosesc mai mult deodata. Am decis sa adaug si cateva nuci caju (secretul fericirii – au o concentratie mare de niacina si au efectul unei pastile de Prozac 🙂 ) si putin parmezan. Iata rezultatul.
Ingrediente
o mana generoasa de frunze de busuioc
o legatura de patrunjel
un pumn de nuci caju
un cubulet de parmezan
cativa catei de usturoi
piper
ulei de masline
Reteta este simpla – se pregatesc ingredientele si se dau printr-un robot. Eu folosesc unul vertical.
Se face o pasta groasa si omogena.
Eu am servit sosul pesto pe tot ce am apucat – pe fripturi, dar si pe oua ochiuri.
Hey Ama, your Pesto is a Recipe Guessing Game on Knapkins. Think your friends can win?
http://www.knapkins.com/guess_games/1043?source=blog
Show your foodie love and vote here
http://www.knapkins.com/duel?dish=9332