0
5 In Uncategorized

Peste la cuptor in sos de usturoi si vin

IMG_3041

Mi-a placut foarte mult aceasta reteta (gasita la Laura Laurentiu) pentru ca este foarte aromata si este simplu de pregatit, in plus este o varianta foarte eleganta la pregatirea traditionala la cuptor a unui peste.

IMG_3048

Ingrediente

1/2 salau taiat felii
1 ceapa
1 capatana de usturoi
150 ml vin
200 ml smantana pentru frisca de la Lactilia
1 lg tarhon
sare
cateva linguri faina integrala
ulei pentru prajit
cateva buchetele de broccoli si conopida

IMG_3011

Mai intai am sarat pestele, l-am trecut prin faina si l-am prajit putin intr-o tigaie cu putin ulei. Cand s-a rumenit, l-am asezat intr-un vas de yena.

IMG_3013

Intr-o alta tigaie am calit ceapa tocata fin si usturoiul dat pe razatoare.

IMG_3016

Am stins totul cu vin alb, am luat de pe foc si am adaugat smantana si tarhonul.

IMG_3019

Sosul astfel obtinut l-am turnat in vas peste peste si am dat la cuptor pentru aproximativ 40-45 de minute.

IMG_3022

La final am marit putin focul pentru a rumeni bine pestele.

IMG_3038

Separat am fiert la aburi broccoli si conopida, pe care le-am servit alaturi de peste.

IMG_3045


You Might Also Like

5 Comments

  • Reply
    Iulia
    25/01/2011 at 06:27

    Imi place combinatia peste-usturoi-conopida-broccolli. E minunata dar nu toata lumea are aceleasi gusturi.
    Arata delicios! Parca ii simt aroma usor:D!

  • Reply
    Flora
    25/01/2011 at 10:29

    Arata nemaipomenit ! Multumesc pentru o astfel de reteta savuroasa !

  • Reply
    ama
    25/01/2011 at 13:12

    @Iulia – eu nu as putea manca peste fara usturoi ;)) dar nu am fost mereu asa, pe vremuri nu concepeam sa pun traditionalul mujdei peste bunatate de peste. Acum pun mujdei pe orice apuc :))

    @Flora – cu mare drag 😉

  • Reply
    judit
    09/06/2011 at 19:58

    excelent! si eu pun usturoi cam in orice – pe locul 2 e boiaua

  • Reply
    ama
    10/06/2011 at 06:03

    @Judit si la mine la fel :)))

  • Leave a Reply