IMG_3206

Motivul pentru care m-am apucat sa fac pateu de casa este dublu. In primul rand imi place pateul de magazin, dar nu il mananc din cauza conservantilor si a gandului ca habar nu am ce e de fapt in pasta aia. Apoi, in al doilea rand, pentru ca nu imi place ficatul si nu il mananc sub alta forma, desi nu pot sa ii neg aportul.
Reteta am gasit-o la Maya.

IMG_3214

Ingrediente

400 gr ficat de pui
1 ceapa mare
50 ml vin alb
putin ulei
cuisoare
25 gr unt
sare si piper dupa gust

Mai intai am calit putin ceapa in ulei. Am adugat peste ficatul si l-am calit scurt.

Am stins totul cu vin si am lasat sa fiarba pana cand s-a evaporat. Atunci am mai adaugat cam o jumatate cana de apa si cuisoarele si am lasat la fiert, potrivind la gust cu sare si piper.

La final am pus intreaga compozitie in robot si am pasat bine, adaugand si putin unt pentru a-l face cat mai cremos.

Pateul are un gust exceptional, este simplu de facut si aveti siguranta ca mancati ceva sanatos!

IMG_3211