In aceasta saptamana am propus ca tema de gatit (si de gandit) alternative sanatoase pentru sandwichuri, incercand sa adunam cateva idei aici.

Incercand sa scapam definitiv de mezeluri din casa, ma vad nevoita sa imi schimb complet perceptia despre ce inseamna un sandwich. Si nu este deloc usor sa te gandesti dimineata de dimineata la ceva practic si sanatos.

De aceea sunt foarte curioasa voi ce puneti intr-un sandwich.

O varianta tare populara la noi acasa si tare draga mie, este pateul de fasole verde. Este o reteta care nu are anotimp, este usoara si gustoasa.

IMG_8925

Ingrediente

2 maini de fasole verde fiarta

2 linguri de maioneza

2 linguri patrunjel verde tocat

1/2 ardei

sare

IMG_8923

Paez mai intai bine-bine fasolea in robot. Adaug apoi ardeiul si patrunjelul si pasez usor – aici nu ma mai intereseaza sa devina pasta, e suficientsa fie maruntite.

Apoi adaug maioneza si amestec bine si la final potrivesc la gust.

In functie de sezon puteti inlocui ardeiul cu putina ceapa (verde) sau chiar si usturoi.

IMG_8920

Genul acesta de pateuri imi place sa le depozitez in vase speciale de la Tupperware pentru proprietatile lor de a pastra mai proaspete alimentele. Ador vasul cu vacuta! 🙂 Imi inveseleste dimineata 😉

Pentru mai multe informatii despre produsele Tupperware o puteti contacta pe doamna Mia Lupea la mia_lupea@yahoo.com sau 0722 433277 / 0740 760303.