Pentru mine este mereu o provocare sa gasesc ceva nou de facut pentru micul dejun.
De cand Natalia mananca doar cu noi, adica de la noi din farfurie si doar ce vede ca mancam noi (si nu e cale sa o pacalesti!), am devenit foarte atenti la ce mancam si noi. Nu mai e nevoie sa va spun ca mezelurile au disparut complet din casa, dar la fel si tot soiul de creme de branza din comert, creme care ma mai scapau uneori din necaz.
De aceea descoperirea acestei retete – atat de simpla, o sa vedeti! – mi-a adus multa bucurie!
Ingrediente
1 avocado frumos copt
1/2 ceapa rosie
patrunjel verde
sucul de la 1/2 de lime
putina sare dupa gust – optional
Am pus in blender avocado, ceapa si patrunjelul si le-am facut pasta. Apoi am turnat peste zeama de lime – esentiala pentru impiedicarea oxidarii – am mai invartit de o data, de doua ori si gata!
Pateul astfel obtinut poate fi intins pe paine, dar si folosit pe post de dip si servit cu tortilla chips sau – varianta mai sanatoasa – cu legume: ardei, castraveti, morcovi taiati fasii.
Pofta buna!
arata f bine!
Yami-Yam! pare declicios!
Eu pun si un catel de usturoi,imi place f mult!
Looks delicious. Mie i-mi place Mai chunky si cu ardel iute…
astept si alte retete pentru postul care se apropie
Cat timp poate fi pastrat la frigider, intr-o caserola de sticla de ex?
la mine a stat cam 2 zile (mai mult nu a apucat). Dar e obligatoriu sa fie acoperit
Secret: pune si 1-2 linguri de tahini si niste seminte de dovleac si floarea soarelui prajite in tigaie (nesarate). It's simply delicious! 🙂
suna delicios! mersi 🙂
Foare gustos, am ochit demult receta, dar abia avum am preparato. Delicioasa e putin spus.
Multumesc
Foarte bun! multumesc 🙂
Ma bucur mult ca va place reteta 🙂
[…] Pateu de avocado […]