De cand ma stiu am iubit batoanele din comert cu susan. Nu le stiam originea si nu mi-a trecut prin cap sa le pregatesc chiar eu, pana nu am dat intamplator de reteta aceasta.
Simplu si rapid de facut, singurul pacat al acestui desert e ca pur si simplu nu te poti opri din rontait! 🙂
Ingrediente
1 cana de seminte de susan
1/2 cana de miere
1/2 cana de zahar
1 lingurita suc de lamaie
*optional puteti adauga bucati de fistic, alune, fructe uscate etc
Rumeniti usor susanul intr-o tigaie, pana devine auriu. Luati-l de pe foc si puneti-l deoparte.
In alta tigaie, topiti zaharul cu mierea si sucul de lamaie. Cand zaharul s-a dizolvat complet, turnati in amestec semintele de susan (si nucile, semintele sau fructele uscate).
Amestecati bine, bine si intindeti amestecul pe o tava tapetata de hartie de copt. Trebuie sa va miscati destul de repede in aceasta etapa.
Lasati sa se raceasca si apoi taiati sau spargeti (in functie de preferinte si de grosime).
Prea multe aduceri aminte,cum sa nu il faci?!
Am tot ce imi trebuie pentru a incepe chiar acum.
Multumesc!
Mie nu mi-a iesit. Nici a doua zi nu s-a intarit! Oare nu am lasat destul la foc mierea cu zaharul?:(
da. Nu a ajuns zaharul la temperatura corecta 🙁 pe viitor, poti face un test, ca la dulceata. Tine in congelator o farfurioara si o scoti fix atunci si pui o picatura din amestec. daca se intareste e bine 🙂